Četvorica poginulih u padu krana u Kanadi: Pre samo nedelju dana se srušio još jedan

Nakon pada krana evakuisane su obližnje zgrade i uvedena je vanredna situacija u Kelovni, gradu udaljenom od Vankuvera oko 400 kilometara

Foto: Tanjug/AP

Četiri osobe su poginule, a jedna se vodi kao nestala nakon pada krana u gradu Kelovna u kanadskoj provinciji Britanska Kolumbija, saopštila je danas policija. Ovaj incident dogodio se samo nekoliko dana nakon što se u Torontu srušio još jedan kran.

Policijski zvaničnik Adam Mekintoš rekao je da je kran bio u procesu rasklapanja kada se srušio. On je dodao da su neki radnici bili na kranu u trenutku kada se srušio.

- Juče je bio tragičan dan,videti sve one radnike kako stoje tamo i znaju da su upravo izgubili neke prijatelje i kolege i porodice koje su izgubile svoje najbliže, ostavilo je veliki utisak na mene. Mogu samo da zamislim kroz šta prolaze - rekao je on.

Nakon pada krana evakuisane su obližnje zgrade i uvedena je vanredna situacija u Kelovni, gradu udaljenom od Vankuvera oko 400 kilometara.

Poginule su osobe povezane sa građevinskom lokacijom. Tri osobe su poginule na licu mesta, a četvrta je preminula u bolnici.

Hari Beins, ministar rada u Britanskoj Kolumbiji, rekao je da je veoma tužan zbog nesreće.

- Razmišljam o radnicima koji su nastradali i upućujem iskreno saučešće porodicama, prijateljima i saradnicima žrtava - rekao je Beins u izjavi, piše CNN.

Peta osoba, koja se vodi kao nestala, radnik je iz susedne zgrade koji je zatrpan ispod ruševina. Policija očekuje da će telo biti pronađeno tokom dana.

(Telegraf.rs)