"Šta sam uradio?": Policajci ispalili elektrošoker u starca (75) bez upozorenja, on pao

Nesrećni čovek bio je u donjem vešu u tom trenutku

Printskrin: Idaho Police Department

Stariji čovek (75) iz Kolorada doživeo je moždani udar i puklo mu je slepo crevo nakon što su policajci iznenada upali u njegov dom i u njega ispalili elektrošoker.

Nesrećni čovek bio je u donjem vešu u tom trenutku.

Majkl Klark je navodno otvorio vrata svog stana 30. maja, kada su mu Nikolas Haning i drugi policajac naredili da baci oružje nalik maču.

Klark je stavio predmet na policu iza sebe, ali je rekao policajcima da neće da legne na pod, nakon što su mu to naredili, prenosi Independent.

Ubrzo nakon toga Haning je ispalio elektrošoker u njega bez upozorenja. Na snimku vidi se kako Klark pada unazad i udara glavom. Čini se da je bio bez svesti.

Nakon toga su policajac i njegova koleginica, koja nije identifikovala, izvukli Klarka iz stana i stavili mu lisice.

Advokat porodice Klark rekla je da će podneti tužbu za ponašanje prema svom klijentu, i da se njegovo zdravlje pogoršalo nakon incidenta, a otad je doživeo moždani udar i pucanje slepog creva. Njegovo stanje zahteva nedelje lečenja u bolnici.

Policajac Haning je otpušten 15. jula posle tri godine u odeljenju policije i optužen je za napad.

Komšinica koja se takođe vidi na snimku, rekla je policajcima da se svađala sa Klarkom jer joj je rekao da bude tiha, iako je i sama spavala. Ona je takođe optužila Klarka da ju je udario u lice.

(Telegraf.rs)