I jutros nemiri u ruskim selima? RIA navodi da su ukrajinske snage ispalile nove granate na dva mesta

Ranije je Narodna milicija LNR saopštila da su snage bezbednosti od početka dana napale dva sela

Foto: Tanjug/AP

Snage bezbednosti ponovo su pucale na teritoriju samoproglašene Luganske Narodne Republike, rečeno je RIA Novostima u kancelariji LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

Prema njihovim rečima, ukrajinska vojska je gađala naselja Moločni i Veselenkoe pod republičkom kontrolom, kao i okrug Zelena Rošča u predgrađu Luganska, koristeći minobacače kalibra 120 i 82 mm i bacače granata.

Ranije je Narodna milicija LNR saopštila da su snage bezbednosti od početka dana napale dva sela.

Konflikt na istoku Ukrajine traje skoro osam godina, a za to vreme, prema podacima UN , više od 13.000 ljudi je stradalo, a oko 44.000 je povređeno.

Bajden danas sa partnerima o ukrajinskoj krizi

Američki predsednik DŽo Bajden razgovaraće danas o ukrajinskoj krizi sa liderima Kanade, Francuske, Nemačke, Italije, Poljske, Rumunije, Britanije, Evropske unije i NATO-a, saopštila je kancelarija kanadskog premijera DŽastina Trudoa.

Bela kuća je prethodno saopštila da su Bajden i italijanski premijer Mario Dragi potvrdili juče privrženost suverenitetu Ukrajine i spremnost da Rusiji nanesu veliki ekonomski udarac ukoliko napadne svog suseda, prenosi agencija Rojters.

Video: Zbog čega vlada nervoza na granici Rusije i Ukrajine?

(Telegraf.rs)