Ava ubijena dok je gledala paljenje novogodišnje rasvete: Izbo je tinejdžer, osuđen na minimum 13 godina

Tinejdžer, koji je negirao ubistvo i rekao da je delovao u samoodbrani, tvrdio je da je bio "uplašen" da će Ava skočiti na njega nakon što im je prišla

Tinejdžer iz Velike Britanije osuđen je na minimum 13 godina zatvora zbog ubistva 12-godišnje devojčice nakon svađe oko snimka na Snepčetu.

Ava Vajt je ubijena u centru Liverpula u noći kada je paljenja novogodišnja rasveta.

Tinejdžer, koji je u vreme napada imao 14 godina i čije ime nije navedeno iz legalnih razloga, nožem je izbo Avu u vrat nakon što je rekla grupi dečaka da prestanu da snimaju nju i njene prijatelje. Do incidenta je došlo 25. novembra prošle godine, tokom paljenja novogodišnje rasvete.

Dečak je putem video linka prisustvovao saopštavanju presude, a Sky news prenosi da je bio vidno uznemiren. Čitanju presude prisustvovali su i Avini roditelji.

Njena majka Line Vajt rekla je da je devojčica te večeri imala specijalnu dozvolu da ostane duže napolju, kako bi videla paljenje novogodišnje rasvete.

- Sećam se koliko je bila uzbuđena zbog Božića. Moje srce je slomljeno, želim da zaspim i da se nikad ne probudim - rekla je ona.

Foto: Twitter/@MerPolCityCen

"Plašio sam se da će skočiti na mene"

Tinejdžer, koji je negirao ubistvo i rekao da je delovao u samoodbrani, tvrdio je da je bio "uplašen" da će Ava skočiti na njega nakon što im je prišla.

Rekao je da je želeo da je uplaši i otera, dodajući da nije imao nameru da je povredi.

Međutim, tužioci su tvrdili da je dečak, nakon ubadanja, svesno započeo zataškavanje zločina, bacio je nož, kaput i telefon.

Tokom suđenja, održanog ranije ove godine, sudu je rečeno da je optuženi posedovao nož sa oštricom od 7,5 cm i da je ranije priznao krivicu za posedovanje napadačkog oružja.

Nakon hapšenja, sud je čuo da je dečak izneo "seriju laži" o tome gde se tog dana nalazio, uključujući i to da je igrao Call of Duty u kući prijatelja u vreme ubistva.

Rekao je i da je Avu izbo još jedan dečak.

(Telegraf.rs)