Otkriven uzrok smrti bogate naslednice: Oteta dok je trčala, njeno telo nađeno posle nekoliko dana

Ubica je uhapšen dan nakon otmice nakon što ga je policija identifikovala uz pomoć DNK na obući koja je pronađena u blizini mesta gde je Flečer poslednji put viđena

Foto: Instagram/ @lizawfletcher

Učiteljica iz Tenesija, koja je kidnapovana ranije ovog meseca pa ubijena, umrla je od prostrelne rane u glavi, pokazao je izveštaj autopsije objavljen u četvrtak.

Eliza Flečer (34) imala je ranu od metka u potiljku glave i tupe povrede desne noge i frakture vilice, prema obdukciji koju je obavio Regionalni forenzički centar Zapadnog Tenesija u Memfisu.

- Postoje dva polukružna defekta na lobanji u skladu sa jednim pogotkom u glavu pri čemu metak putuje u smeru pozadi prema napred i sa desne strane nalevo - navodi se u izveštaju.

Flečer je trčala u kampu Univerziteta Memfis kada je naterana da uđe u automobil nakon borbe oko 4 sata ujutru 2. septembra. Policija je rekla da je njeno telo pronađeno 5. septembra iza napuštene kuće nakon velike policijske potrage koja je trajala duže od tri dna.

Foto: Tanjug/AP

Kleota Abston je ubrzo identifikovan na osnovu snimka na kojem se vidi kako je tera da uđe u vozilo i optužen za ubistvo prvog stepena i kidnapovanje.

Abston je uhapšen dan nakon otmice nakon što ga je policija identifikovala uz pomoć DNK na obući koja je pronađena u blizini mesta gde je Flečer poslednji put viđena, prema izveštajima iz policije.

Šorts za trčanje, koji odgovara onom koji je Flečer nosila na dan kad je nestala, pronađen je u kesi u blizini tela.

Ubistvo Flečer, majke dvoje dece, šokiralo je zajednicu u Memfisu i dovelo do velike podrške njoj i njenoj porodici. Crkva je održala bdenje da se pomoli za nju i njenu porodicu, a trkači u Memfisu i nekoliko drugih američkih gradova održali su događaj u njenu čast nedelju dana nakon što je kidnapovana.

Flečer je unuka pokojnog lokalnog biznismena i filantropa Džozefa "Džoa" Orgila III, koji je osnovao kompaniju za snabdevanje hardverom Orgill iz Memfisa.

Privatno, porodično preduzeće sada vredi 3,2 milijarde dolara.

(Telegraf.rs)