Beba Mia samo što je prohodala, pa u kući tragično stradala: Upetljala se u ručke ranca i udavila

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otac je odmah izbavio devojčicu i počeo da doziva suprugu, koja je pozvala hitnu pomoć. Roditelji su detetu davali veštačko disanje do dolaska lekara

Devojčica Mia, stara tek 14 meseci, preminula je nakon što se slučajno umotala u ručke ranca, koji je ostavljen da visi o kvaku sobnih vrata.

Roditelji devojčice, koja je tragično stradala u svom domu u Škotskoj prošlog meseca, žele da upozore čitav svet koliko je opasno ostavljati nešto okačeno na vratima, ukoliko imate malu decu u kući.

Konor i Hana su bili u kući kada se tragedija dogodila. Kažu da je njihova Mia, koja je uvek bila živahno i glasno dete, odjednom postala tiha.

Konor je otišao da proveri šta se događa i pronašao je Miju umotanu u ručke ranca koji je visio na vratima.

On je odmah izbavio devojčicu i počeo da doziva suprugu, koja je pozvala hitnu pomoć. Otac i majka su detetu davali veštačko disanje do dolaska lekara.

Devojčica je bila bez vazduha, a reanimacija je trajala 45 minuta. Mia je prebačena u bolnicu gde je nakon četiri dana preminula.

"Bili smo sa našom devojčicom do kraja. U bolnici sam ležala kraj nje, držala sam ruku na njenim grudima i bilo mi je jasno da je gubim. U jednom trenutku njeno srce je samo prestalo da kuca", kaže neutešna majka.

Roditelji kažu da su morali da ispričaju svetu o svojoj tragediji, kako se ovo više nikad nikom ne bi dogodilo.

"Ne možemo dovoljno da naglasimjo koliko je ovo ključno. Nemojte ostavljati vašu torbu obešenu o kvaku, ni na sekund...", rekla je majka.

(Telegraf.rs)