KAKAV JE OVO LUDAK NAPRAVIO: To nije leteća mačka, to je dron! (VIDEO)

Jansen je nakon prvog projekta postao još ambiciozniji, pa je 2013. godine iskoristio jednu daleko veću životinju za svoje umetničko delo. Životinja teška 21 kilogram bila je veliki izazov za Barta, jer je morao da nabavi jači mehanizam. Pogledajte kako je u tome uspeo

Bart Jansen iz Amsterdama je holandski umetnik koji je mrtvu mačku pretvorio u dron nakon što ju je udario auto. Kada je njegovog ljubimca udario auto 2012. godine, sve se promenilo, pa je odlučio da još malo poživi svoju mačku po imenu Feline.

Jansen je inače čovek koji sasvim normalno izgleda, ima decu, a za život zarađuje tako što uklapa solarne panele na kuće. Međutim, njemu su stalno na pamet padali projekti koji su bizarni za široke mase. Za razliku od njih, on je svoje projekte jednostavno smatrao umetnošću.

Na taj način je došao i do ideje da svoju pokojnu mačku "oživi" na ovaj neočekivan način. On je uspeo da u telo ugradi motor na osnovu kog će se nesvakidašnji "dron" pomerati i leteti.

Ovakvo, kako on kaže, umetničko delo je izlagao na festivalu Kunstrai u Amsterdamu.

Međutim, on se nije zaustavio na ovom neobičnom projektu. Nakon ovakvog uspeha, Jansen je postao još ambiciozniji, pa je 2013. godine opet iskoristio jednu daleko veću životinju za svoje umetničko delo. Životinja teška 21 kilogram bila je veliki izazov za Barta, jer je morao da nabavi jači mehanizam. U tome je i uspeo.

Prilikom izrade ovakih projekata, morao je da preparira životinje koje koristi. Ovo se radi iz razloga što koža mrtvih mačka truli, pa mehanizam ne može lepo da se pokrije.

Ovo nije kraj njegovim eksperimentima, a u planu ima još mnogo čudnih i neobičnih projekata sa drugim životinjama.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: businessinsider.com)