CARICA: Izgubila je nogu u bombaškom napadu na maratonu u Bostonu, a evo šta je uradila ove godine! (FOTO) (VIDEO)

Amerikanka Rebeka Gregori teško je povređena na Bostonskom maratonu 2013. godine, a zbog rana njoj je amputirana noga. Ipak, ona se ove godine, sa protezom na nozi, ponovo pojavila na trci

Amerikanka Rebeka Gregori (27), koja je teško povređena prilikom bombaškog napada na maratonu u Bostonu 2013. godine, vratila se ove godine na istu stazu.

Rebeka je u trenutku napada 2013. na trci bila sa tadašnjim dečkom i sinom. Nakon što je svedočila u slučaju protiv Džohara Carnajeva, osumnjičenog za taj napad, ona se zavetovala da će ponovo istrčati maraton.

BOMBAŠ ĆE NAPOKON DOBITI ZASLUŽENO: Donesena presuda za napad na Bostonskom maratonu!

Rebeka je na povređenoj nozi imala čak 17 operacija. Ipak, trud lekara da joj spasu nogu se nije isplatio. Gregorijeva je prošle godine odlučila da ipak amputira nogu.

Sa protezom na nozi devojka je odlučila da trči. Prošle nedelje, uoči maratona, lekari su joj kazali da će, ako istrči čitav maraton, povrediti nogu.

KRVAVA PORUKA BOMBAŠA: Zbog ovoga sam pobio ljude na maratonu! (FOTO)

Iz tog razloga odlučila je da startuje na poslednjoj etapi, i da tokom tkre prođe  prođe mestom na kojem je pre dve godine mislila da će umreti.

Pre trke na svom profilu na Fejsbuku Rebeka je objavila fotografiju uz koju je napisala: "Ovo je dan u kojem uzimam nazad svoj život".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)