OVAJ ČUVENI GRAD ĆE POSTOJATI JOŠ SAMO 15 GODINA: A onda mu preti KATASTROFA! (FOTO)

Grad je zbog svog položaja na obali reke nastanio veliki broj ljudi, ali mu preti velika katastrofa

Bangkoku uprkos modernoj tehnologiji gradnje preti katastrofa. Ovaj grad svake godine tone za 10 centimetara, a ako se uzme u obzir da će do 2030. godine potonuti za metar i po, jasno je da će veći delovi grada biti pod vodom.

 Ima oko 14 miliona stanovnika, ali i jedan ogroman problem - svakog časa može da nestane!

MONSTRUOZNO: FARBAJU PILIĆE U ROZE i prodaju ih DECI kao IGRAČKE! (VIDEO)

Nekada, Bangkok je bio ispresecan mrežom kanala, a čak su i pijace bile organizovane na vodi. Ulica kao da nije bilo pa je zbog svog izgleda izuzetno podsećao na Veneciju. Čak je i nazvan "Venecijom Istoka".

Najveći broj kanala je do sredine 19. veka zatrpan kako bi se napravilo mesta za rastući ulični promet i sve veći broj sagrađenih kuća.

Inače, on je nekada bio malo ribarsko selo na istočnoj obali reke Čao Praja, a sada je najveći grad kraljevine Tajland i jedno od najpopularnijih turističkih odredišta Azije.

Zbog tih kanala, ako pogledamo još dalje u budućnost, 2100. godine ovaj grad će biti totalno pod vodom!

Na svu sreću, postoji rešenje koje bi moglo da spase grad, a to je izgradnja masivnog zida koji bi sprečio prodor morske vode. Sama gradnja koštala bi više od 3 milijarde američkih dolara, što je oko polovina trenutnog BDP-a države. Druga opcija je - odustati i preseliti ceo grad na drugu lokaciju.

(Telegraf.rs / Izvor: punkufer.hr)