IZBELJIVAO JE ZUBE I ZAMALO UMRO: Lekari su se šokirali kad su videli šta ima u ustima

Samo je hteo da izbeli zube, a u ustima mu se stvorila cista veličine grejpfruta puna smrtonosnog otrova

Britanac Džejk Baret (22) skoro je umro posle upotrebe trakica za izbeljivanje zuba. Baret je hteo da ima bele zube kao njegov omiljeni glumac Čening Tejtum.

KAD TATA GLUMI ZUBARA: Vezao sinov zubić za auto, a onda... ! (VIDEO)

On je kupio trakice koje je platio 65 funti. Posle 48 sati ispod jezika je počela da mu se stvara cista. Šest dana je trpeo bolove, a onda je otišao u bolnicu.

Lekari su pronašli cistu punu hidrogen peroksida. Analiza je pokazala da je u trakicama koje je Baret koristio bilo 15 odsto hidrogen peroksida. On je operisan, a intervencija je trajala tri sata. Mladić sada ima rupu ispod brade.

- Lekar mi je rekao da je cista bila veličine grejpfruta, da je mogla da pukne svaki čas i da je hidrogen peroksid mogao da mi iscuri u grlo. Da se to dogodilo, umro bih od trovanja - rekao je Baret u izjavi za Daily Mail.

Dodao je kako nije siguran zašto se cista formirala, ali je bio siguran da će penicilin koji je tada uzimao zbog druge bolesti, izlečiti i cistu.

- Međutim, bilo je sve gore. Jedva sam gutao čak i supu. Tada sam otišao u bolnicu - rekao je on.

Lekari su morali da mu izvade i jedan zub koji je peroksid gotovo uništio. U bolnici je bio deset dana.

- Hteo sam da imam osmeh kao glumci u Holivudu. Nije mi jasno zašto prodaju takve proizvode ako nisu bezbedni - zapitao se Baret.

Portparol firme koja je pravila trakice kaže da im je jako žao zbog toga što se dogodilo Baretu i žele mu da se što pre oporavi. Kažu da nisu upoznati s detaljima slučaja, ali da će sve ispitati.

(Telegraf.rs / DailyMail)