19 prostih fotografija koje će vam rečito objasniti zbog čega je Italija najlepša zemlja na svetu (FOTO)

Slike pred vama su napravili obični ljudi, iako mnoge među njima deluju kao da su umetnička dela. To nije zbog velike umešnosti njihovih autora. To je zbog Italija. Slika iz Italije ne može da ne valja

Od alpskih skijališta na severu do brdovitih predela koji podsećaju na Šumadiju, od mediteranske obale kakvoj nema takmaca u svetu do spaljene zemlje na jugu, Italija je država i poluostrvo koja je sama po sebi raznolika u meri u kakvoj je retko koja zemlja te veličine.

Rim, Milano, Venecija, Napulj, Torino, Firenca, Peruđa, Đenova, Bolonja, Piza, Bari, Katanija, Palermo... to su samo neki od gradova koji, skupa sa krasnim i živopisnim komunama, svake godine privuku zaprepašćujućih 50 miliona turista.

Italija je već vekovima poznata kao zemlja-muzej, a pojedini gradovi u njoj su to skoro pa u bukvalnom smislu.

Nekada je za mlade britanske aristokrate proputovanje po Italiji bio obavezni deo postajanja muškarcem. Danas je to malo drugačije; mada, kad malo bolje razmislimo, samo je forma drugačija, suština je ostala ista.

Uživajte u ovim prostim fotografijama, koje su napravili obični ljudi. Mnoge među njima deluju kao da su dela profesionalnih fotografa, ali to nije zbog velike umešnosti njihovih autora. To je zbog Italije. Slika iz Italije ne može da ne valja.

(Telegraf.rs)