OVE DRŽAVE SU NAJOPASNIJE NA SVETU: Ako ih posetite, možete da NESTANETE BEZ TRAGA (FOTO)

Iako su privlačne zbog svoje kulture i nasleđa, ove zemlje su se tokom godina pretvorile u države u kojima vlada konstantno nasilje

Kada se govori o državama koje vredi posetiti, Severna Koreja nije ni na jednoj listi. Tako razmišljanje je uvreženo zbog međunarodnih sankcija, ugrožavanja ljudskih prava, nuklearnog testiranja i turizma koji se strogo kontroliše. Ali, postoje i one države koje treba izbegavati kao turista, a koje su gore od Severne Koreje.

OVIH 10 DRŽAVA ĆE NESTATI ZA 100 GODINA? Među njima su i zemlje za koje biste tvrdili da je to nemoguće! (VIDEO)

HONDURAS

- Kriminal i nasilje su ozbiljni problemi u Hondurasu. Ova država ima jednu od najviših stopa ubistava na svetu. Izbegavajte šetnju  prestonicom Tegusigalpom, San Pedrom Sulom i ostalim gradovima na kopnu - stoji na sajtu Forin ofisa.

Zaista, grad San Pedro Sula spada u najopasnije na svetu, sa drugom najvećom stopom ubistava posle Karakasa, glavnog garada Venecuele. Oružani napadi na automobile i autobuse su organizovani su česti, uključujući i vozila koja misteriozno nestaju kada napuste gradski aerodrom.

Na drugoj strani pročitajte koja država je sledeća na listi.

ČAD

Čad je definitivno na dnu liste bio 2015. godine za turističku posetu, a koja je uzimala faktore kao što je bezbednost i "internacionalna otvorenost".

Vlada je takođe proglasila vanredno stanje u regionu jezera Čad kao odgovor na prekogranične napade Boko Harama.

Treća država na listi je možda i najopasnija...

PAKISTAN

Postoje mnoge zemlje koje možemo da navedemo po njihovom lošem tretiranju LGBT osoba. Ali, u Pakistanu je homoseksualnost kriminalizovana i kažnjava se doživotnim zatvorom. Na ovogodišnjoj listi 10 država u kojima je najmanje mirno stanje, nalazi se i Pakistan.

- Ljudi su govorili da je rizik putovanja u Pakistan samo "napumpana" priča medija, ali poslednjih nekoliko godina je izražen porast političkogm i kastinskog nasilja. Većina vlada širom sveta savaetuje da se ne putuje u Pakistan, da se ide tamo samo kad je neophodno i to sa oružanom pratnjom - napisao je Lonli planet, koji se inače gleda da vidi pozitivno i u lošim stvarima.

Mislite da je u Pakistanu najgore, sačekajte da vidite kako je u sledećoj državi...

SOMALIJA

- Terorističke grupe pretile su "zapadnjacima" i onima koji rade za njihove kompanije - stoji u saopštenju Forin ofisa.

Somalija je i po indeksu korumpiranosti najkorupmiranija država na svetu u 2015. godini.

(Telegraf.rs)