I PINGVINI SE OVDE SMRZAVAJU: Na ovih 5 mesta na Zemlji život je nemoguć za čoveka (VIDEO)

Prosečna temperatura u Verhojansku u julu iznosi 45 stepeni ispod nule, a najhladnija temperatura ikada je izmerena 1892. godine kada je živa pokazivala čak 67,7 stepeni ispod nule

Ako ste mislili da su zime u Srbiji ponekad previše hladne, pogledajte kako izgleda život u ovih pet država.

KAKO IZGLEDA ŽIVOT U NAJHLADNIJEM MESTU NA SVETU: Automobili rade bez prestanka, svuda su magla i led (FOTO) (VIDEO)

Ovo su pet najhladnijih mesta na svetu, a život ledeni pakao.

Verhojansk

Prosečna temperatura u Verhojansku u julu iznosi 45 stepeni ispod nule, a najhladnija temperatura ikada je izmerena 1892. godine kada je živa pokazivala čak 67,7 stepeni ispod nule. U ovom malom gradiću u sibirskim prostranstvima živi 1434 duše. Nekada su vlasti terale političke neistomišljenike u ovaj grad.

Internešonal Fols, Minesota

Ovo je jedno od najhladnijih mesta u SAD-u. Nalazi se na granici sa Kanadom, a dom je za više od 6 hiljada stanovnika. Prosečna temperatura u januaru ovde iznosi 19 stepeni ispod nule!

Frazer, Kolorado

Ovo selo u Americi nalazi se na tri hiljade metara nadmorske visine u blizini je popularno skijalište, a u njemu živi 910 ljudi. Prosečna godišnja temperatura je nula stepeni, a u junu idu i u minus. Frazer i Internešonal Fols su dugo vodili bitku oko titule "Ajsboks" (Icebox of the Nation), koja je na kraju ipak pripala gradu u Minesoti.

ZIMOGROŽLJIVI STE? Fore koje će vam pomoći da se ugrejete!

Jakutsk

Ovo mesto vam je sigurno poznato ako ste igrali društvenu igru Riziko. Ali verovatno niste znali kakav je zaista život u Jakutsku. Već u septembru temperature postaju vrlo niske. Oko dvesta hiljada stanovnika koji žive u ovom mestu naviklo se na užasno niske temperature. U gradu postoje pozorišta, muzeji, pa čak i zoološki vrt, u kojem verovatno najviše uživaju polarni medvedi.

Hel, Norveška

Ovo mesto je postalo poznato zbog svog imena. Hel (Hell) što na engleskom znači pakao atraktivna je destinacija za turiste baš zbog imena. Ali većina njih ipak dolazi samo u toplijim periodima godine. Od decembra do marta u ovom gradu je skoro nemoguće živeti. Ovde bi se i pingvini smrzavali, tako da možete da zamislite kako izgleda "život u Paklu".

(Telegraf.rs / Izvor: Dnevnik.hr)