RUSKI NINDŽA POP: Vernike upoznaje sa starim tradicijama pravoslavlja, ima crni pojas u aikidu i odlično barata oružjem (VIDEO)

Kada bi na svetu bilo više ovakvih sveštenika...

Ruski pravoslavni sveštenik sa sibirskog poluostrva Jamal postao je poznat ne samo po tome što ljudima pruža duhovnu pomoć, već i po tome što ih podučava i borilačkim veštinama.

RUSI OD UGLJA NAPRAVILI ZLATO i svima otkrili kako su došli do bogatstva

Arhiepiskop Valerij Kolesnikov iz Crkve Svetog Nikole u kozačkom gradu Gupkinski, privukao je pažnju video-snimkom na kom demonstrira zavidnu umešnost u baratanju sabljama, kao i impresivno izvođenje aikido pokreta.

Kolesnikov, koji ima crni pojas u aikidu, prošle godine je počeo da vežba sa sabljama. Trenirao je sam, koristeći snimke sa interneta, a postigao je impresivne rezultate za oko dva meseca.

- Morao sam da naučim odbrambene poteze i baratanje oružjem kako bi upoznao ljude sa starim tradicijama Kozaka i pravoslavne kulture - rekao je Kolesnikov za RT.

Sveštenik sada drži časove mladima.

On je objasnio da mu je treniranje borilačkih veština tokom godina podiglo samopouzdanje, fizičku spremnost, ali i omogućilo mu da ove plemenite veštine prenese pripadnicima svoje pastve. Od malena se bavio sportovima, ali je od boksa brzo odustao, i to čim se zamonašio, jer smatra da agresija ne ide ruko pod ruku sa služenjem Bogu.

Aikido sa druge strane, objašnjava Kolesnikov, baziran je na samoodbrani i fokusiranju na protivnikovu agresiju sa ciljem da se ona pretvori u protivnapad.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)