Ma, marš: Ovaj snimak je Tito zabranio, a razlog zbog kojeg je to učinio je krajnje neverovatan (VIDEO)

Razlog za zabranu ovog snimka su Titove pudlice, ali i jedna njegova izjava upućena Italijanima

Snimak Titovog govora iz 1975. godine koji je prvo bio zabranjen, a zatim i zaboravljen, ponovno privlači pažnju javnosti i to ne samo zbog sadržaja njegovog govora, nego zbog njegovih nemirnih pudlica koje nisu prestajale da laju dok je govorio.

Kako su izgledale novine kada je Tito umro i kada je sahranjen: Pronašli smo zaboravljenu arhivu u kojoj ni "Sport" nije pisao o sportu!

Tokom čitavog Titovog obraćanja javnosti psi su lajali bez prestanka, on ih je smirivao, ali u jednom trenutku je potpuno izgubio strpljenje.

- Ma, marš - viknuo je i poterao jednu od pudlica koje su mu se našle u blizini.

Međutim, kako piše Dnevni Avaz, to nije jedini razlog zbog kojeg je Tito zabranio snimak. Jedan od razloga je Titova izjava o Italiji koja "nije bila za objavu".

Naime, Tito je svojim saradnicima tumačio kako Slovenci u Italiji imaju manja prava nego Italijani u Sloveniji i Istri, rekavši kako je za to kriva nesposobna italijanska vlada, a neko od prisutnih rekao je kako to ne bi trebalo objaviti.

- Ono o Italiji, brišite sa trake - rekao je na kraju snimka, a psi nisu prestajali da laju do samog kraja njegovovog govora.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)