(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Dečak (3) ima ogroman tumor na oku: Roditelji ga lečili i crnom magijom, a sada mu je ostalo nekoliko nedelja!

Dečaku se tumor pojavio još 2015. godine u martu. Imao je otečene oči, a lekari su mu prepisali kapi za oči i lekove protiv bolova

Ljudi dobre volje pokušavaju da sakupe novac za lečenje dečaka Bongrea Antona Pitera (3), koji ima tumor na oku, zbog koga mu je život ugrožen. Njegovi roditelji su u trci sa vremenom jer njihovo dete ima veoma redak oblik raka.

Sin (7) se mesecima žalio mami da ga boli glava, a onda je nacrtao crtež zbog kojeg je hitno prebačen u bolnicu (FOTO)

Porodični prijatelj kaže da su oni očajni i da su sina čak pokušali da izleče i crnom magijom, u skladu sa tradicionalnim plemenskim verovanjima, ali bez uspeha. Tumor na dečakovom licu je veličine teniske loptice i veruje se da mu je ostalo samo nekoliko nedelja života.

Dečak se leči u bolnici u Port Moresbiju u Papua Novoj Gvineji, ali mu je hitno potreban tretman koji može da dobije u Australiji.

Stranci su pokrenuli stranicu GoFoundMe i sada pokušavaju da sakupe 65.000 evra za lečenje, vizu i prevoz, prenosi Miror. Dečaku se tumor pojavio još 2015. godine u martu. Imao je otečene oči, a lekari su mu prepisali kapi za oči i lekove protiv bolova.

Tretman je trajao godinu dana, a onda su se njegovi roditelji okrenuli crnoj magiji.

Tumor je počeo da se širi i sada su došli u situaciju da dečak može da umre ako ne dobije potreban tretman radioterapijom.

Njegovi roditelji ističu da su se na sve načine borili da pomognu svom sinu. Dečak stalno trpi bolove i plače od kako je tumor počeo da mu raste.

U martu ove godine jedan lekar koji je bio u poseti je uspeo da mu dijagnostikuje tumor koji je već ušao u četvrtu fazu. Lekari preporučuju hemoterapiju, koju dečak nije imao. Volonter jedne fondacije za decu kaže da su se roditelji držali svojih verovanja i da nisu smatrali da postoji medicinski lek za to.

Više fotografija pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)