INDIJANAC: Velšanin živi u španskim šumama kao Apač 20 godina! (FOTO)

Sve je počelo početkom devedesetih kada se razveo. On sada oblači tradicionalnu odeću ovog indijanskog plemena i poštuje njihove običaje, a 1997. je čak pokušao da se nastani u njihovom rezervatu - Amerikanci mu nisu dozvolili

Mangas Koloradas iz Velsa već 20 godina živi kao američki domorodac, od kada se razveo. Oblači tradicionalnu odeću Apača i poštuje njihove običaje, ali živi u trosobnoj prigradskoj kući.

Mangas, nekada poznatiji kao gospodin Dejvis, odbija da otkrije svoje pravo ime i odaziva se samo na indijansko, koje je usvojio u čast velikom vođi plemena Apači.

Bez obzira na to šta drugi misle o njemu, Mangas kaže da se oblači kao Indijanac stalno, i to ne da bi se pokazivao, već zato što tako želi.

Otac šestoro dece, razveo se 90-ih godina i prihvatio životni stil Apača. 1997. godine je čak i otputovao u SAD sa namerom da živi u indijanskom rezervatu, ali mu američka vlada to nije dozvolila. Zatim se preselio u Španiju i živeo u šumama. Mangas kaže da više voli da živi u divljini sa vukovima, slepim miševima i paukovima.

Iako se vratio u svoj rodni grad i živi u trosobnoj kući, to ne utiče na njegov indijanski stil života. On nosi tradicionalnu odeću i šešir Apača, često boji lice i sam pravi lukove i strele.