Top 10 najvećih internet prevara (FOTO) (VIDEO)

Od toga da je Bil Gejts kupio katoličku crkvu, džinovskih paukova u Iraku, punjenja Ajpoda lukom, do projekta “Veštice iz Blera". Pogledajte 10 najvećih budalaština koje su se pojavile na Mreži

Nije zlato sve što sija, ni pećina sve što zija! Tako kaže naš narod, a mi često, u poplavi silnih informacija koje saznajemo preko televizije, radija, štampe i interneta, nismo u stanju da razdvojimo žito od kukolja. Internet je posebna priča, jer je on svakako najbrži način da nešto saznate, ali i da raširite glasine koje baš i nemaju veze sa istinom.

Ovom prilikom predstavljamo vam Top 10 najvećih internet izmišljotina, od kojih prvih pet predstavljamo danas.

1. BIL GEJTS POKLANJAO NOVAC PREKO "LANČANOG MEJLA"

Bil Gejts zvanično važi za jednog od najbogatijih osoba na planeti. Osim toga, vlasnik "Majkrosofta" je takođe poznat po svom humanitarnom radu. Bez obzira na ove činjenica, Gejts sigurno nije  davao novac forvardovanjem lančanog mejla. Pre 15 godina (1997) mnogi ljudi dobili su elektronsku poštu, a od njih  se tražilo da pošalju mejl istog sadržaja svojim kontaktima kako bi se testirao novi "Majkrosoftov" sistem.

Ovim osobama objašnjeno je da će dobiti više novce u zavisnosti od toga koliko mejlova pošalju svojim prijateljima. Naravno, reč je o prevari, pošto je potreban sofisticiran sistem da bi se pratilo forvardovanje elektronske pošte.