Otvorena prva škola za transvestite u Argentini (VIDEO)

U Argentini je otvorena srednja škola za transsekusalce i transvestite posvećena nepismenoj transseksualnoj prostitutki koju su ubili policajci kada je odbila da im da "novac za zaštitu"

Škola "Moća Selis" u Buenos Ajresu nije obična škola: to je srednja škola za transseksualce i transvestite. Kako piše AFP, škola je otvorena 2012. godine, a glavni cilj je da pomogne transvestitima i transseksualcima da pokušaju da promene svoje živote, "odvlačeći" ih od prostitucije.

Prema podacima argentinskih vlasti, 70 odsto transvestita i transseksualaca u toj zemlji uključeno je u prostituciju, a čak 85 odsto odustane od školovanja. Školu "Moća Selis" trenutno pohađa 40 učenika. Između ostalog, uče kuvanje, modni dizajn, bodi-art.

- Kad sam na ulici, drogiram se, trošim novac, ne radim ništa. Ne idem u školu, smucam se okolo. Sad pokušavam da uradim nešto ''kako treba'', da nađem neka nova interesovanja. Poput kuvanja. Ranije nisam imala taj poriv, ali sad ga imam - priča za AFP Danijela Merkado, koja uči da kuva.

(Telegraf.rs / Tanjug)