Nećete verovati da je ovo napravila priroda! (FOTO) (VIDEO)

U Bosni su otkrili svoje piramide, Amerikanci su pronašli zid tvrđave koji je napravila neotkrivena civilizacija, Japanci podvodni antički grad, Kanađani praistorijskog umetnika koji putuje kroz vreme, a Rusi vanzemaljce, iako se u svih pet slučajeva ispostavilo da je majka priroda umešala svoje prste

Indijana Džons, Lara Kroft i Nejtand Drejk bi verovatno rekli da je arheologija fascinantna nauka, puna skrivenih svetova i mističnih artefakta, ali često ume da bude veoma nemilosrdna. Bezmalo puta dešavalo se da je "veliko" otkriće čudesnog predmeta zapravo samo igra prirode koja je čudno izvajala najobičniji kamen. Ipak, neki čudni oblici zaista jesu čuda prirode.

BOSANSKE PIRAMIDE

Arheolog amater Semir Osmanagić došao je do neverovatnog otkrića 2005. godine − pet ogromnih piramida u Bosni, baš poput egipatskih, ali još većih. Osim što je ovo otkriće samo po sebi dovoljno značajno samim tim što u Evropi piramide ne postoje, ispostavilo se da je ono dobilo dimenzije svetskih razmera jer je reč o najvećim i najstarijim piramidama na svetu.

Osmanagiću je ubrzo obezbeđena velika finansijska podrška da bi nastavio istraživanje, jer se verovalo da ispod debelog sloja šume i zemlje nalaze konstrukcije koje nikada nisu otkrivene. Ubrzo je otkrio da je čovek "umešao svoje prste", jer je pronašao formacije koje su potvrđivale njegovu teoriju, a to je da su ove piramide čovekovih ruku delo.

Pogledajte video:

Međutim, postoji vrlo jednostavno objašnjenje koje pobija ove teorije. Radi se o najobičnijim planinama, koje su usled tektonskih potresa pomerale i taložile stenovite blokove, formirajući piramidalan oblik sa zašiljenim vrhom.

TEKSAŠKI KAMENI ZID

Rokvol (kameni zid) je grad u Teksasu koji je dobio naziv po kamenom zidu koji je otkriven sredinom 19. veka, kada je grad nastajao. Prva istraživanja su ukazivala na to da je nastao pre više od 100.000 godina, kada je izgrađen kao deo velike tvrđave koja je pripadala nepoznatoj drevnoj civilizaciji.

Objašnjenja naravno da ima. Iako zaista malo liči na stari mehanizam koji je eksplodirao, ovo su zapravo skeletni ostaci životinja zvanih krinoidi.

(Telegraf.rs / Izvor: Cracked.com)