Isus Hristos najbitnija ličnost svih vremena, Tesla tek na 93. mestu! (VIDEO)

U knjizi "Ko je veći" objavljena su istraživanja najznačajnijih osoba na svetu, koja su sprovedena pretraživanjem interneta i prikupljanjem mišljenja korisnika

Novi američki program za pretraživanje interneta sproveo je istraživanje među korisnicima i izneo statistički podatak o najznačajnijim ličnostima u istoriji sveta, koji pokazuje da se Isus Hrist nalazi na prvom mestu.

Autor istraživanja je profesor kompjuterskih nauka na njujorškom Stouni Bruk univerzitetu Stiven Skiena i Čarls Voker, inženjer u Guglu.

Isus Hrist, Napoleon Bonaparta, Vilijem Šekspir, Muhamed, Abraham Linkoln, Džordž Vašington, Adolf Hitler, Aristotel, Aleksandar Veliki i Tomas Džeferson nalaze se u Top 10 ličnosti. Nikola Tesla je zauzeo 93. mesto, dok su se na listi ispod njega našli Madona, Barak Obama i Bob Dilan.

Istraživanja su se sprovodila mereći istorijski značaj kroz analizu Vikipedije i sličnih izvora podataka. Programiran je čak i poseban algoritam koji utvrđuje značaj osoba do 200 godina nakon njihove smrti.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)