Ona je najveća ljubav bivšeg katarskog emira: Prelepa žena ima 7 doktorata i 7 dece, važnu ulogu u politici i nestvaran stil (FOTO)

Za razliku od mnogih žena moćnih vladara sa Bliskog istoka ona je uvek igrala važnu ulogu u politici i javnom životu nacije, pa je učestvovala i u katarskoj vladi

Mozah bint Naser je žena koja ima istančan ukus i sofisticiran stil. Važi za najveću ljubav šeika Hamada bina Khalifa Ala Thanija, bivšeg katarskog emira. Osim toga što je nestvarno lepa, ona je i izuzetno obrazovana, a svojim radom i zalaganjem je uspela da se izbori za mesto najuticajnijih supruga vladara u arapskom svetu.

Najbogatije žene na svetu: Među 12 lepotica su udovice i naslednice, a evo koliko para imaju i čime se bave one koje to nisu (FOTO)

Ona je jedna od tri žene bivšeg emira države Katar. Rođena je 8. avgusta 1959. godine. Mozah je ćerka Nasera bin Abdulaha Al-Misneda, poznatog opozicionog aktiviste koji je bio na čelu konfederacije Al Muhanada Bani Hajer. Nakon što je pušten iz zatvora odlazi iz zemlje i nastavlja svoj život u egzilu 1964. godine.

Vratio se u Katar sa porodicom 1977. godine, a nakon toga se njegova ćerka Mozah udala za Hamada bin Khalifa Ala Thanija, koji je bio naslednik Katara.

Ona je diplomirala sociologiju na katarskom univerzitetu 1986. godine i dobitnik je počasnog doktorata sa Univerziteta Komonvelta Virdžinija 2003. godine.

Ova žena je potom predsedavala katarskom Fondacijom za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice od 1995. godine, bila je predsednica Fondacije za demokratiju i predsednica Vrhovnog saveta za porodična pitanja od 1998. godine.

Mozah je bila na čelu Veća za obrazovanje 2002. godine i bila je poseban izaslanik UNESCO za osnovno i visoko obrazovanje 2003. godine.

Trenutno radi kao član Odbora za medicinu. Ona predsedava Medicinskim i istraživačkim centrom Sidra u Dohi i organizacijom "Vaša veza".

U Gazi je Mozah pokrenula izgradnju niza obrazovnih institucija, a njen rad je doveo do toga da ova žena poseduje sedam počasnih doktorata.

Za razliku od mnogih žena moćnih vladara sa Bliskog istoka, ona je uvek igrala važnu ulogu u politici i javnom životu nacije, pa je učestvovala i u katarskoj vladi.

Ona stoji iza projekata "Grad obrazovanja" i "Al Džazirinog dečijeg kanala". Vlasnica je kompanije "Le Taneur", francuskog proizvođača kožne robe.

Našla se na Forbsovoj listi "100 najmoćnijih žena na svetu", gde je zauzela 75. mesto.

Zajedno sa suprugom predstavlja Katar na brojnim međunarodnim događajima, posetama i kraljevskim venčanjima.

Poznata je po svom jedinstvenom stilu i po tome što visoku modu prilagođava katarskim pravilima oblačenja.

Sa bivšim katarskim emirom, šeikom Hamadom ima petoricu sinova i dve ćerke. Njihov sin Tamim, iako nije prvorođeno dete katarskog vladala, proglašen je za prestolonaslednika i nosi titulu sadašnjeg emira.

Pogledajte kako je ova dama bila obučena tokom 2016. godine.

(Telegraf.rs)