Najlepša princeza na svetu i jedna od najmoćnijih žena: Prkosi strogim pravilima države, pretili su joj kaznama, ali pobedila je sve (FOTO)

Princeza je poznata kao velika humanitarka, trenutno je na čelu je Al-Valed bin Talal fondacije koja se bavi podrškom programima i projektima usmerenim na ublažavanje siromaštva, ublažavanje katastrofa, međuverskog dijaloga i osnaživanja žena

Amera Al Tavel (33) je princeza iz Saudijske Arabije koja inspiriše mlade devojke u svojoj zemlji, ali i u ostatku sveta. Ona je ambiciozna, humana i hrabra, a mnogi je naziviju i princezom modernog doba.

NAJLEPŠA PRINCEZA NA SVETU: Ona otkriva kosu uprkos zabrani, svi su oduševljeni njenom lepotom (FOTO) (VIDEO)

Jedna je od najmoćnijih žena u Saudijskoj Arabiji i prema mnogima je najlepša princeza na svetu. Njena lepota toliko je očarala svet pa je često upoređuju i sa Diznijevom princezom Jasmin.

Amera je odrasla sa majkom, dekom i bakom u Rijadu, a kad je imala 18 godina upoznala je jednog od najbogatijih ljudi na svetu, princa Alvaleda Bin Talala i to na način kakav bi bio teško zamisliv i u filmskom scenariju - dok ga je intervjuisala za školske novine. On je od nje stariji 28 godina.

Godine 2008. godine su se venčali, ali brak nije potrajao dugo, rastali su se 2013. godine. Princa Alvaleda Bin Talala je brat upozorio da kontroliše pojavljivanje svoje žene u medijima ili će sledeći put biti kažnjeni bez prethodnog upozorenja. Ova tenzija je dovela do njihovog razvoda.

Amera je u međuvremenu stekla diplomu iz poslovne administracije na Univerzitetu u Nju Hejvenu.

Princeza je poznata kao velika humanitarka, trenutno je na čelu je Al-Valed bin Talal fondacije koja se bavi podrškom programima i projektima usmerenim na ublažavanje siromaštva, ublažavanje katastrofa, međuverskog dijaloga i osnaživanja žena.

Osim svojim impresivnim delovanjem, Amera pažnju privlači i svojim nepogrešivim ukusom za modu. Često se njeno ime može pronaći na listama najbolje odevenih žena sveta, a svojim modnim kombinacijama se izdvaja od ostalih članica svetskih kraljevskih porodica, jer odbacuje tradicionalnu modu.

Za svečane prilike u Evropi Amera bira glamurozne haljine koje ističu njenu figuru, a kada su u pitanju dnevni događaji onda se opredeljuje za damske kostime.

Uspešno kombinuje spoj tradicionalog i modernog, iako se generalno ne povinuje zakonima koji nameće stroge tradicionalne norme na Bliskom Istoku, prenosi elle.rs.

Iako je Amera jedna od prvih žena u Saudijskoj Arabiji koja je odbila da pokriva glavu i da nosi tradicionalne haljine koje prekrivaju celo telo i ne ističu liniju figure, kada prilika u određenoj državi to zahteva, ona će svakako ispoštovati formu, ali uvek ostaje dosledna sebi.

Iako ima vozača, uglavnom je ona ta koja vozi automobil, i bila je među prvim ženama u Saudijskoj Arabiji koje su počele da voze.

Amera smatra da bi svaka žena u njenoj zemlji morala da dobije pravo da sama odluči da li će se školovati i nositi tradicionalnu odeću.

Ona takođe ne vidi problem u tome da muškarci i žene rade zajedno, i protiv je brakova sa maloletnim osobama.

(Telegraf.rs)