Istina o prostitutkama iz Ulice Crvenih fenjera:Mokre po meni i smeju mi se dok to rade,prodaju nas kao stvari

Vreme čitanja: oko 3 min.

Reč je o četvrti "De Wallen", gde je prostitucija sasvim legalna i gde dame noći primaju čak i kreditne kartice

Skoro je 23 časa, a sneg pada po ulicama Amsterdama. Dva mladića samouvereno prilaze jednom od izloga najpoznatije seks četvrti na svetu. U izlogu stoje tri devojke u čipkastom donjem rublju. Obasjava ih crveno svetlo. Jedna od njih nonšalantno gleda u mobilni, ne obazirući se na muškarce koji je posmatraju s ulice, druga stavlja ruž na usne, a treća se lagano njiše s osmehom na licu.

Jeftini puder i osmeh činili su žene noći poželjnim, a blud se krio iza prozora: Ovo je bio najpoznatiji balkanski grad po javnim kućama (FOTO)

Reč je o četvrti "De Wallen", gde je prostitucija sasvim legalna i gdj dame noći primaju čak i kreditne kartice. Devojke iz izloga tu dnevno mogu zaraditi i više od 300 evra, pa zbog toga kruži mit o "srećnim kurvama" koje rade na ulicama Crvenih fenjera. Ipak, Daily Mail piše da je istina o prostituciji u Amsterdamu mnogo mračnija.

Podaci o suđenjima zbog trgovine ljudima otkrivaju strašnu istinu - da su mnoge devojke koje danas stoje u izlozima Crvenih fenjera devojke koje su iz zemalja Istočne Evrope doveli nemilosrdni svodnici kojima je potpuno normalno da koriste nasilje, pa čak i silovanje kako bi dobili ono što žele.

- Prodaju nas kao stvari u prodavnicama -  rekla je jedna od devojaka za Daily Mail.

Rumunka Angelika je pet godina provela u izlozima Crvenih fenjera. Sa samo 17 godina muškarac kojeg je smatrala svojim dečkom namamio ju je u London s pričom da je tamo čeka posao frizerke. Čim je sletela, dočekao ju je nepoznati muškarac, klijent, koji je jasno dao do znanja da želi njeno telo.

Uzeli su joj pasoš i držali je zatvorenu. Ubrzo su je prodali dalje i našla se u izlozima Amsterdama.

- Tip koji me je doveo u London, pa onda u Amsterdam tretirao me je kao komad mesa - ispričala je.

- Kad sam videla izloge s devojkama u njima, počela sam plakati. Nisam mogla prestati jer sam znala da je to ono što i mene čeka - prisetila se.

Zatim su joj rekli da svojim otmičarima duguje mnogo novca jer su "potkupili njenu porodicu da ne prijavi njen nestanak", slagali su joj.

Njena dnevna zarada išla je direktno makrou koji bi joj dnevno ostavljao novac samo za hranu. Oduzeli su joj i mobilni i dali joj drugi telefon sa minimalnom svotom na računu, kako bi mogla komunicirati samo sa svodnikom.

Tukao ju je i silovao. Kad je pokušala da odbije klijenta koji je hteo nezaštićen seks, njeni otmičari su je posekli nožem po licu i zapretili joj da će, ako se to ponovi, proći mnogo gore.

- Svodnici su mi govorili da je to legalno, da sa mnom mogu raditi šta žele i da je policija na njihovoj strani, a ne na mojoj - rekla je Angelika koja je uskoro i sama svoje telo počela doživljavati kao nešto što pripada nekom drugom.

- Englezi su najgori. Tretirali su me kao smeće. Znali su mokriti po meni i smejati mi se dok su to radili. Uvek su pijani - rekla je.

Radila je 12 sati dnevno, a ponekad bi morala da spava u bordelu, u slučaju ako bi klijenti hteli seks rano ujutro.

Na kraju je uspela otkriti svoju priču jednoj osobi iz agencije koja redovno obilazi bordele. Rekla je da je došla kao roblje i da želi da pobegne. Zatim ju je posetio policajac u civilu koji se pravio da je klijent. Ispričala mu je svoju priču i policija je uspela da je odvede u sklonište izvan grada.

Međutim, vreme provedeno iza izloga ostavilo je traga na njoj. Zarazila se polno prenosivom bolesti, prošla je kroz prisilni pobačaj, a njena porodica dugo vremena nije htela da priča s njom jer su ih otmičari uverili da je svojevoljno otišla i postala prostitutka.

(Telegraf.rs)