Upravo ću umreti: Euforija joj se pretvorila u noćnu moru kada je shvatila da joj se padobran ne otvara (FOTO) (VIDEO)

Bila je oduševljena kad su iskočili iz helikoptera, ali nije znala šta može da očekuje tokom skakanja

Mlada Australijanka Ema Keri (25) pre pet godina doživela je nesreću u kojoj je umalo izgubila život. Dok je bila na odmoru u Švajcarskoj, poželela je da se oproba kao padobranac, ali na prvom i jedinom letu koji je izvela zajedno sa instruktorom, povredila je kičmu jer im se padobrani nisu otvorili kako treba.

Kako kaže, bila je oduševljena kad su iskočili iz helikoptera, ali i da nije znala šta može da očekuje, jer je to bio njen prvi skok.

>>>Marina je živela za skakanje sa padobranom: Jezivi detalji tragedije u kojoj je mlada profesorka biologije izgubila život

- Osetila sam da smo malo usporili, ali padobran nije bio iznad nas tamo gde bi trebalo da bude, a moj instruktor mi nije odgovorao. Što smo bili bliže tlu, shvatila sam da je nešto nije u redu - rekla je Ema

Padobran se zapetljao i obavio oko vrata instruktora, koji se zbog toga onesvestio. Približavali su se tlu velikom brzinom, a padobran im je bio samo delimično otovoren.

Sledeće čega se seća, kako kaže, bilo je da leži na zemlji, licem okrenutim ka tlu, dok joj je onesvešćen čovek i dalje bio pričvršćen za leđa.

Pokušala je da ga pomeri, kako bi se oslobodila, a onda je usledio šok. Nije mogla da pomeri noge.

Tih nekoliko minuta straha i bola koje je preživela, nikada neće zaboraviti.

Prilikom pada, Ema je povredila kičmu i zbog toga je naredna četiri meseca provela u bolnici. Na kratko je bila vezana za kolica, ali upornost joj se isplatila i ponovo je stala na noge.

Prošla je kroz nekoliko operacija i danas može ponovo da hoda, ali iako se nakon svih komplikacija dobro oseća, lekari su joj predočili da bi, zbog posledica koje su ostale nakon nesreće, u starosti mogla ponovo da završi u kolicima.

Pogledajte video:

VIDEO: SKOK SA VISINE OD 3000 METARA

(Telegraf.rs)