Hrvat pitao gde može sa 4 prijatelja da gleda finale Mundijala u Novom Sadu, ovo su mu odgovorili

Na Reddit forumu osvanulo je neobično pitanje zabrinutog Hrvata uoči finala Svetskog prvenstva u Rusiji

Pobeda Hrvatske nad reprezentacijom Engleske izazvala je buru oduševljenja među komšijama, dok su u Srbiji mišljenja podeljena. Dok su jedni oduševljeni uspehom koji su ostvarili, drugima baš i nije drago zbog odavno aktuelne političke situacije i animozitetu koji među ova dva naroda postoji od daavnina.

Na Reddit forumu osvanulo je neobično pitanje zabrinutog Hrvata uoči finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

Naime, znamo da je Hrvatska jučerašnjom pobedom nad Engleskom obezbedila sebi mesto u samom finalu Svetskog prvenstva u fudbalu, koje će se održati u nedelju.

Međutim, ovaj datum se poklopio sa poslednjim danom popularnog "Egzit" festivala, pa je jedan dečko koji posećuje ovu manifestaciju potražio pomoć na forumu. Imao je jedno jednostavno pitanje:

"Gdje mozemo ja i 4 frenda gledati utakmicu u novom sadu a da ne dobijemo batina ili metak u koljeno/prsa?

Edit: hrvati smo, zato pitam"

Usledila je larva komentara.

Jedan od članova foruma vidno isprovociran načinom na koji je Hrvat postavio pitanje, odgovorio je kontrapitanjem i u njemu izneo glavnu boljku koja nas sve muči ovih dana, a to svakako nije fudbal.

- Zar ti stvarno misliš da sa trenutnom ekonomskom situacijom u Srbiji imamo viška metaka da ih trošimo na obicne Hrvate?

Drugi je bio malo blaži:

- Gde god hoćeš, niko Vam ništa neće nauditi. Možda najbolje negde u samom centru, a i Egzit je prethodnih godina organizovao video bim na samom festu.

Zatim, ima i onih koji su veoma prijateljski nastrojeni i žele da pomognu:

- Bilo gde u centru, ali budi obazriv ako vidiš grupice navijača koji su očigledno nadrkani. Ovo je manje problem nacionaliteta a više toga da je u pitanju fudbal.

Nekolicina njih je čak priznala da su otvoreno navijali za Hrvatsku:

- Iskreno, ne bi me čudilo da naletiš na Srbe koji su za Hrvatsku. (Ja sam prvi bio za Hrvate protiv Enlgeza). Drži se centra, ne traži batice i bićeš ok.

Ovo su samo neki od brojnih komentara i odgovora na ovu temu.

Kakav je vaš stav po ovom pitanju? Ostavite nam mišljenje u komentaru.

VIDEO: Baklje na sve strane! Hrvati u transu posle izjednačujućeg gola protiv Engleske

(Telegraf.rs)