Ovo je Trampova blindirana "Zver": Limuzina odbija sve napade, a u svakom trenutku može da postane zapečaćena soba (INFOGRAFIKA)

Tramp je u Evropu stigao sa dva oklopna vozila, kako potencijalni napadači ne bi znali u kojem je

Donald Tramp ni na jedan put ne ide bez svoje limuzine vredne 1,5 miliona funti (oko 1,9 miliona dolara), koja je otporna na bombe. Čuvena "Zver" tako će voziti i predsednika SAD tokom posete Velikoj Britaniji i Škotskoj.

Ni ovoga puta ništa nije prepušteno slučaju, pa je Tramp u Evropu stigao sa dva oklopna vozila, kako potencijalni napadači ne bi znali u kojem je, piše Dejli mejl.

Pored supruge Melanije, Trampa na prekookeanski put prati i doktor Bele kuće, kao i jedan od pet vojnika saradnika koji se rotiraju a koji sa sobom nosi "nuklearni fudbal" - opremljen komunikacionim alatima i knjigom sa pripremljenim ratnim planovima.

Beba u pelenama izludela Trampa: Džinovski balon ga prati u stopu, više ne može da ga ignoriše (FOTO) (VIDEO)

Čuvena "Zver" prati Trampa na svakom putovanju. Tako je limuzina, otporna na metke, bila i u Singapuru tokom nedavnog samita Trampa i lidera Severne Koreje Kim Džong Una. Tu priliku američki predsednik je iskoristio da se pohvali svojom limuzinom, ali Kim nije bio preterano oduševljen.

U zadnjem odeljku limuzine nalazi se sedište za predsednika i još četiti putnika sa staklenim delom koji ih razdvaja. Samo Tramp ima dugme kojim može da spusti staklo. Postoji dugme za paniku i zalihe kiseonika.

Oklopna vrata limuzine su debela 20 cm i teška kao na Boingu 757, napravljena da štite od hemijskog napada. Prozori imaju pet slojeva stakla i polikarbonata i otporni su na metke. Jedini prozor koji može da se otvori je vozačev i to samo sedam centimetar.

Trampa vozi šofer koji je istreniran da se nosi sa najzahtevnijim situacijama, uključujići bežanje, izbegavanje i okret od 180 stepeni. U njegovom odeljku nalazi se centar za komunikaciju i GSP sistem za praćenje.

Na zadnjim sedištima nalazi se satelitski telefon sa direktom linijom potpredsednika SAD i Pentagona.

I rezervoar za gorivo je oklopan i ispunjen posebnom penom koja ga sprečava da eksplodira, čak i kada je direktno pogođen.

Karoserija na limuzini ima vojni oklop koji je debeo najmanje 12 centimetara i naprvaljen od kombinacije čelika, aluminijuma, titanijuma i keramike za odbijanje projektila. Šasija sadrži čeličnu ploču koja štiti od bombi, dok se u okviru sistema odbrane nalaze puška i konzerve sa suzavcem, ali i kese sa rezervama krvi koju ima predsednik.

Gume su ojačane kevlarom, otporne na oštre predmete sa čeličnim felnama koje omogućavaju vozilu da pobegne i kada su gume uništene.

VIDEO: Tramp kao beba, Britanska javnost ne podnosi Donalda Trampa

Trampova zver može da se pretvori u zapečaćenu paničnu sobu, sa rezervoarima sa kiseonik, kamerom za noćni vid, obložena armiranim čelikom. Limuzina je otporna na metke, hemijske napade i bombe.

Dve "Zveri" su deo velike kolone vozila koja su sletela u Britaniju pre Trampa Boingom C-17.

Uprkos ogromnim troškovima za prebacivanje vozila u Veliku Britaniju, Tramp će veliki deo posete obaviti prevozeći se helikopterom.

Tramp je u četvrtak sleteo u London, a tokom dvodnevne posete Velikoj Britaniji sastaće se sa premijerkom Terezom Mej i kraljicom Elizabetom II. Nakon toga će vikend provesti u rezortu sa golf terenima u Škotskoj, pre nego što se u ponedeljak, 16. jula u Helsinkiju sastane sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Video: Koji je lider pobedio u ratu govora tela?

(Telegraf.rs)