Ovaj pravoslavni sveštenik je živi svetac: Usvojio 400 dece koju su odbacili roditelji, mnoga su zaražena virusom HIV-a i imaju neki invaliditet (VIDEO)

Ovaj sveštenik je sa još četvoricom monaha osnovao pravoslavni manastir Svetog Vaznesenja u selu Bančeni

Sveštenik Mihail iz Ukrajine svojim radom i brigom o deci pokazao se kao pravi svetac, a  o njegovom životu je snimljen i dokumentarac "Forpost" (Tvrđava).

Ovaj sveštenik je sa još četvoricom monaha osnovao pravoslavni manastir Svetog Vaznesenja u selu Bančeni, blizu Černigova u Ukrajini.

Tokom krštenja, mala Magdalena je sočno psovala popa: Dok je on polivao svetom vodicom, iz nje je progovarao đavo (VIDEO)

On je vodi brigu o velikom broju mališana u sirotištu koje je osnovao 1994. godine. Neka deca u ovom sirotištu imaju posebne potrebe.

Tu se nalaze mališina koji su zaraženi virusom HIV (njih oko 40-ak), deca koja imaju neki oblik invaliditeta, kao i mališani koji su nemi.

Prema pojedinim informacijama ovaj sveštenik dobrotvor neprestano radi sa decom kako bi njima bilo bolje, a zbog svog napornog rada navodno je pretrpeo nekoliko srčanih udara.

Dokumentarac "Forpost" je zbog tople priče koju prenosi dobio nekoliko nagrada i prikazan je na nekoliko međunarodnih filmskih festivala 2007. godine.

Sveštenik Mihail, koga takođe zovu arhimandrit Longin, usvaja decu koja su odbačena od strane svojih roditelja i u njegovom sirotištu živi skoro 400 mališana.

Mnogi kažu da je Mihail veliki dobrotvor koji je spasio decu sa ulice, od hladnoće i sveta kriminala.

Prema nepotvrđenim informacijama, deca ovog čoveka zovu "tata", a ima i onih koji su se zahvaljujući njemu i odškolovali i zasnovali sopstvene porodice.

Oni se navodno i danas vraćaju u manastir da pomažu oko mališana kojima je potrebna nega i briga.

(Telegraf.rs)