Crvenim sprejom išarana statua mornara koji ljubi medicinsku sestru, poruka je sve zbunila (FOTO)

Ovaj incident dogodio se samo dan nakon što je preminuo mornar koji je predstavljen na statui

Policija Floride traga za vandalom koji je sprejom ispisao "#MeToo" na nozi medicinske sestre na spomeniku "Bezuslovna predaja".

Statua je napravljena po uzoru na ikonsku fotografiju snimljenu na Tajms skveru 1945. godine, na kojoj je prikazana žena obučena u belu uniformu koju grli i ljubi mornar, proslavljajući kraj Drugog svetskog rata.

Devojka, identifikovana kao Greta Cimer Fridman, imala je 21 godinu tada, i nije poznavala mornara koji ju je poljubio. U pitanju je bio Džordž Mendonsa, koji je preminuo u nedelju od srčanog udara.

Policija je u utorak ujutru otkrila da je neko koristio crveni sprej i napisao reči "#MeToo" na statui u Sarasoti na Floridi.

Pretpostavljaju da se vandalski čin dogodio u ponedeljak uveče ili kasnije u toku noći.

Policija trenutno nema nikakav trag koji bi je odveo do odgovornog za ovaj čin, a šteta je procenjena na više od 1.000 dolara.

Prema poslednjim informacijama, natpis na spomeniku je uklonjen.

"#MeToo" (I ja) je pokret žena koje javno govore o zlostavljanju kome su bile izložene. Pokret je viralno počeo da se širi 2017. godine uz hešteg, kako bi se pokazala široka rasprostranjenost seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja, posebno na radnom mestu. Pokretu se ubrzo pridružio veliki broj javnih ličnosti, kao što su glumice i pevačice.

Sve je zbunilo zašto bi iko statuu na kojoj je prikazan poljubac ptorumačio kao zlostavljanje.

(Telegraf.rs)