Luksuzno venčanje malezijskog princa (45): Oženio se profesorkom engleskog (32) iz Švedske, na svadbi bilo 300 zvanica (FOTO)

Na društvenim mrežama su osvanule fotografije na kojima se može videti sva raskoš nedavno održanog venčanja

Prestolonaslednik Malezije Tengku Muhamad Faiz Petra (45) oženio je švedsku lepoticu Luiz Johanson (32) na svečanoj ceremoniji u petak, prenosi Dejli Mejl.

Šveđanka koja je diplomirala engleski jezik i sociologiju, upoznala je princa u Engleskoj nakon što se tamo preselila zbog posla.

Princ je tada i sam studirao u Engleskoj, ali tačna godina kada se par upoznao nije objavljena.

Mlada i mladoženja su se venčali u drevnoj palati Istana Balai Besar, koja je sagrađena 1840-ih. Na ceremoniji je prisustvovalo oko 300 gostiju.

Venčanje je obavio glavni sudija šerijatskog suda, Datuk Daud Mohamad.

Na društvenim mrežama su osvanule fotografije na kojima se može videti sva raskoš nedavno održanog venčanja.

Mlada je nosila bledo žutu haljinu, koja ju je pokrivala od glave do pete. Haljina je imala i elegantan vez, a mnogi su pričali da to liči na zlatne niti.

Pored dugačkog vela, na glavi je nosila i raskošnu tijaru. Princ je nosio tradicionalnu malezijsku odeću za ovu svečanu ceremoniju.

Prestolonalednik je samo još jedna u nizu melezijskih prinčeva koji stupaju u brak sa ženom koja nije malezijska državljanka.

U novembru prošle godine brat sadašnjeg prestolonaslednika, sultan Muhamad (49), oženio se Ruskinjom i modelom Oksanom Voevodinom (25).

Sultan je abdicirao pre tri meseca, ubrzo nakon što su se pojavile informacije o njegovom braku.

Pošto je običaj da članovi kraljevske porodice budu muslimanske vere, svako ko stupi u brak sa članom kraljevske porodice mora da promeni veru.

Više fotografija pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)