Upozorenje za sve koju putuju na Halkidiki: Proverite nekoliko puta da li vam je auto zaključan

Koristan savet za sve koji putuju na Halkidiki

Foto: Privatna arhiva

Grupa na Fejsbuku Nikana.gr upozorava turiste iz Srbije da vode računa kada na parkinzima velikih marketa na Halkidikiju ostavljaju automobile.

Ovog leta desilo se nekoliko pljački na Halkidikiju i to u najvećem broju na čuvenom parkingu Lidla u Nikitiju.

Jedan od turista javio se grupi Naikana.gr sa svojim iskustvom kako bi upozorio putnike koji tek planiraju odmor na Halkidikiju.

- Večeras oko 20h, dobro poznati parking Lidla u Nikitiju, parkiramo auto, doduše u desnom delu uz sam objekat Lidla, izlazimo iz kola i proveravamo brave. Sve brave su bile zaključane sem vozačeve. Nakon toga tri puta proveravamo zaključavanjem ključem i džaba, svaki put brava odreaguje, klikne ali ostane otključana vozačeva strana.

- Primetili smo sumnjivo vozilo na 3 metra ukoso od nas, sa dva momka na prednjem sedištu, seli smo u kola preparkirali na suprotnu stranu parkinga, izašli, stisli zaključavanje i sve brave su se zaključale. Ujedno u isto vreme sumnjivi auto odlazi sa parkinga u pravcu ka centru Nikitija, pisalo je u postu.

Svi se još jednom savetuju da pre nego što se udalje od automobila provere da li su vrata zaključana zbog elektronskog ometanja zaključavanja koje lopovi koriste.

Da li ste vi imali ovakva iskustva?

(Telegraf.rs)