Srpski turisti opljačkani usred dana na parkingu u Grčkoj: "Neko nas je pratio, budite oprezni"

Oni su svoju priču podelili sa svima kako bi ih upozorili da se čuvaju od drumskih razbojnika

  • 11

Na društvenim mrežama kruži upozorenje srpske porodice koja je opljačkana na parkingu marketa u Grčkoj. Kako kažu, njima su lopovi iz gepeka ukrali torbe sa stvarima i tehnikom vrednom 2.000 evra.

- Ispred marketa u Nikitiju na Sitoniji nam je neko otvorio auto i iz gepeka izvadio dve torbe sa stvarima i tehnikom vrednom 2.000 evra. Pretpostavljamo da nas je neko pratio i da je video šta nosimo sa sobom. Upozoravamo i podsećamo: nemojte ostavljati ništa vredno u automobilima, nijednu stvar koja bi lopovima mogla da privuče pažnju - kaže se u postu koji je objavljen na Fejsbuk stranici Grčka info.

Oni su svoju priču podelili sa svima kako bi ih upozorili da se čuvaju od drumskih razbojnika.

Kako su naveli, pljačka se dogodila pre dva dana u ranim jutarnjim satima kada su stali ispred jednog marketa u mestu Nikiti i ušli unutra. Ovaj trenutak su iskoristili lopovi i iz gepeka uzeli dve torbe sa go pro kamerom, Dji dronom i telefonima.

- Vozimo Fiat Punto, tako da nam je to još jedan pokazatelj da nas je neko posmatrao. Slučaj smo prijavili policiji, ali ne očekujemo da će nam nešto biti vraćeno. Što je najgore, ovo nam je prvi put da ostavimo stvari u kolima. Auto su nam nekako otključali i otvorili gepek, bez tragova nasilja - napisali su pokradeni turisti.

Poučeni sadašnjim iskustvom, turisti skreću pažnju svojim sunarodnicima da ne ostavljaju ništa vredno u automobilima, ni jednu stvar koja bi lopovima mogla da privuče pažnju.

Novac i tehniku sigurnije je poneti sa sobom nego ostaviti u automobilu bez nadzora, pa čak ni na nekoliko minuta. Pazite takođe svoje torbe i novčanike u tržnim centrima, a noću zatvarajte prozore posebno ako ste smešteni na prizemlju ili lako dostupnom prvom spratu - navode turisti.

Prema dosadašnjim iskustvima, lopovi najčešće "operišu" na parkinzima velikih super marketa i tržnih centara, na otvorenim parkinzima u Solunu, kod Bele Kule, na trgu Aristotelis kao i na parkinzima nekih plaža Halkidikija.

Na kraju se turistima koji odluče da letuju u Grčkoj daje jedan savet.

- Ne dozvolite kao turista da budete laka meta lopovima već naučite da budete oprezni i da zaštitite vaše dragocenosti dok ste na letovanju - zaključuje se na kraju posta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    30. jun 2019 | 16:04

    Sve je to dobro samo neka ne tuku kao u kako neki srbi kazu bratskoj ustasiji

  • VX

    30. jun 2019 | 14:47

    Meni se to nažalost ne može desiti,ja nemam para ni do grčke granice da dođem.

  • ISKRNO ŽAO.

    30. jun 2019 | 14:26

    ŽAO MI SVAKOGA KOME SE TO DESI, A JOŠ NA LJETOVANJU I DALEKO OD KUĆE. NO NEDAJ BOŽE DA SE TO DESILO U C . G.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA