• 7

Šta bi trebalo da uradite kada far vašeg automobila ne svetli?

Ispravni farovi veoma su bitni za bezbednu vožnju, pa je zato važno da umete sami da ih osposobite kada ne funkcionišu

  • 7

Prednji i zadnji farovi spadaju među ključne delove svakog vozila. Pored toga što omogućavaju vozaču da do željenje destinacije stigne što bezbednije, ujedno čine da vozilo bude uočljivo za druge vozače na putu.

Iz tog razloga je važno da prevashodno prednja svetla uvek budu u funkciji, pored činjenice da vožnja sa pregorelim svetlom, predstavlja kršenje saobraćajnih propisa.

Zamena sijalica na prednjim farovima nije teška i može da se izvede u nekoliko jednostavnih koraka, navodi Auto Simple.

1. Za početak, potrebno je utvrditi koji tip sijalice je u upotrebi u vašem vozilu, što se može pronaći u knjizi sa uputstvima za upotrebu vozila ili na internetu.

2. Nakon toga, potrebno je locirati i pristupiti sijalici prednjih farova, što se čini otvaranjem haube, budući da ovom sklopu nije moguće pristupiti sa spoljašnje strane.

3. Sledeće što treba uraditi je otkačiti žice sa napajanjem sa zadnje strane sijalice. Kako su žice sa napajanjem pričvršćene za mehanizam na kojem se nalazi i sijalica fara, potrebno je okretanjem odvojiti mehanizam od kućišta.

4. Pritiskanjem ili odrvrtanjem sijalice, ona će se odvojiti od grla za koje je pričvršćena.

5. Završni korak je postavljanje nove sijalice i povezivanje mehanizma na koji su pričvršćene žice sa napajanjem za kućište.

Nakon toga, sijalice prednjih farova će ponovo zasvetleti punim sjajem.

(Telegraf/T.T.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    Jel možete i postupak zamene sijalice u dnevnom boravku da mi opišete baš mi je sad crkla jedna

  • Копач контејнера

    Замени сијалицу левог дара код Пунта !!!

  • Moso

    Даби променили сијалицу код неких аитомобила морате одвојити предњу штосштангу браник и позвати сервис ако се ради о Хено светлу.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima