≫ 

Sada kada ste konačno zamenili zimske gume, ovo bi trebalo da bude sledeći korak

Korišćenje zimske tečnosti za pranje vetrobranskog stakla tokom proleća i leta neće naštetiti staklu vašeg automobila, ali bi ipak trebalo da je zamenite

  • 10
vetrobran Foto: Pixabay.com

Tečnosti za pranje stakala autmobila, namenjene za korišćenje leti, sadrže više specijalnih deterdženata namenjenih uklanjaju prljavština kakve se, tipično, na vetrobranskom staklu nakupljaju po toplom vremenu.

I pored toga, korišćenje (ostatka) zimske tečnosti za pranje vetrobrana tokom proleća i leta ni na koji način neće naštetiti staklu vašeg automobila.

To je, međutim, proizvod namenjen upotrebi na niskim temperaturama i sadrži sastojke koji sprečavaju zamrzavanje.

Tečnosti namenjene za pranje stakala tokom letnjih meseci sadrže veći procenat specijalnih deterdženata koji pomažu pri uklanjanju lepljivih materija, kao što su oni koji potiču od insekata (rastvaraju njihove proteine) ili biljaka.

Letnje tečnosti, takođe, lakše i efikasnije uklanjaju polen koji se tokom toplih meseci nakuplja na staklima automobila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    14. maj 2020 | 11:37

    Zamenio sam zimske gume još 6 marta jer je vidno bilo da neće biti ni kiše a kamoli snega. Ko je čekao polovinu maja da ih menja trebao bi u nedelju da istera kola na auto pijac. Niti je taj za kola niti su ona za njega.

  • Nikola

    14. maj 2020 | 22:53

    Ni leti ne treba sipati letnju tecnost,zato sto se leti vrlo retko koristi i tako u posudi u koju se sipa a uglavnom je od plastike ostane do zime. Kad zima dodje tecnost zamrzne i posuda pukne i eto vam problema. Zato hvala zimska tecnost uvek i u svako doba.

  • Hulk

    14. maj 2020 | 11:38

    90% njih sipa običnu vodu. Posle im se zapuši brizgaljka od kamenca. Takvi nisu za automobile.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA