• 0

Da li su setovi za krpljenje guma adekvatna zamena za rezervni točak?

Ukoliko je oštećenje ili rez na gumi veće - set za krpljenje vam neće biti od pomoći...

  • 0

Mnoga današnja vozila nemaju rezervni točak, dok se kod nekih koja imaju plinsku instalaciju na njegovom mestu nalazi rezervoar za plin. Zbog toga, mnogi koriste set za popravku guma.

On, međutim, ima svoj rok trajanja, pa posle nekog vremena postaje neupotrebljiv. Rok trajanja obično je odštampan na ambalaži, pa se preporučuje njegova zamena ukoliko je taj rok istekao.

A kao alternativa, ukoliko vam prostor za rezervni točak nije zauzet, možete razmisliti o kupovini rezervnog točaka (kao i ključa i dizalice, ukoliko je potrebno).

Iako set za krpljenje gume svakao može da vam bude od pomoći, jer zbog toga je i izmišljen, preporuka je izbegavati njegovu upotrebu ako je to ikako moguće.

Ako ipak morate da ga upotrebite, sa tako okrpljenom gumom potrudite se da ne vozite mnogo daleko, odnosno vozite samo do najbližeg vulkanizera, koji će brzo i lako proceniti u kakvom je stanju guma i šta bi sa njom trebalo učiniti.

Međutim, ukoliko je oštećenje ili rez na gumi veće - set za krpljenje vam neće biti od pomoći. U takvom slučaju, preporuka je pozvati šlep službu koja će odvući vaše vozilo do vulkanizera koji će rešiti vaš problem.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima