Dovoljno je uraditi samo jednu stvar, pa kamenčići i pesak neće ništa moći farbi vašeg automobila

 
 
  • 2

Keramički premazi predstavljaju jednostavno rešenje za zašititu laka karoserije, a ovaj ekstremni test pokazuje koliko su zaista dobri

Danas je postalo normalno da se, posle pranja automobila uradi i voskiranje karoserije, što nije loše uraditi, ali ne nudi trajniju zaštitu.

Zato su tu keramički premazi kao jednostavno rešenje za zašititu laka karoserije. Ali, naravno, tu su uvek nađu i oni koji će postaviti pitanje: Koliko je ta zaštita zaista dobra?

Odgovorom na to pitanje pozabavio se YouTube kanal Wraped Perception, poznat po tome što u svojim testovima "ide do kraja". (Ostale njihove ekstremne testove možete pogledati ispod teksta, u preporučenim naslovima.)

U videu, koji možete pogledati iznad, sprovdeno je detaljno istraživanje keramičnog premaza koga je autor naneo na karoseriju svog Mercedesa.

Automobil je zatim podvrgao ekstremnoj vožnji po "izlokanom" putu prepunom sitnih kamenčića, peska i prašine, a potom je auto potpuno "uvaljao" u blato.

Sve to je izveo i pre i posle nanaošenja keramičnog premaza na karoseriju. Da bi uporedio oštećenja nastala pre i posle, poslužio se mikroskopom.

Razultati testa su bili veoma dobri. Pokazalo se da je karoserija na koju je nanet keramički premaz prilično dobro zaštićena od sitnih oštećenja i ogrebotina koje mogu da proizvedu kamenčići i pesak

I, što je još važnije, keramički premaz je omogućio dosta lakše i jednostavnije održavanje automobila.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    31. decembar 2020 | 22:02

    Objasnite mom gazdi kako keramicki premaz stiti od kamencica na standardnom putu

  • Pera

    1. januar 2021 | 00:32

    Naše ljude mrzi da kvalitetno operu auto nego to rade u samouslužnim perionicama, kamoli da "gube vreme" da nanose zaštitu 1-2 puta godišnje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA