≫ 

Napokon znamo zašto GM nikada nije otkrio vreme koje je Corvetta C7 ostvarila na Nirburgringu

Sve ukazuje na to da je ovaj model bio "uklet"

  • 0
Corvette Foto: Chevrolet

Svega nekoliko nedelja deli nas od predsstavljanja nove Chevrolet Corvette, ali čini se da će aktuelnu C7 generaciju zauvek progoniti njena zaostavština - ovaj model nikada nije ostvario zvaničan rezultat na čuvenom Nirburgringu.

Evo o čemu se tačno radi...

Magazin Road & Track razgovarao je sa Džimom Merom, čovekom koji je na ovoj stazi postavljao rezultate za stare C6 Corvette Z06 i ZR10, i koji je bio zadužen da uradi to isto i za C7.

Međutim, General Motors nikada nije objavio vreme koje je ovaj model postigao na stazi.

Crvena korveta, Lingenfelter Chevrolet Corvette Foto: Profimedia/Alamy

A sada, kada je u penziji, Džim otkriva detalje o brojnim pokušajima da se ovo uradi, a mnogo u njegovim rečima podseća na prokletstvo.

- Vreme na Nirburngringu predstavlja zlatni standard za sve auto entuzijaste. To je podatak koji demonstrira mogućnosti nekog automobila više nego bilo koji drugi. Kako biste postavil ibrzo vreme, potreban vam je sjajan auto, ali i sjajan vozač. Međutim. čak ni to ne vredi puno ako nemate i dovoljno sreće. A C7 je nije imao.

Iako je ovo jedan od najboljih automobila koje smo napravili i koje sam vozio, serija nesrećnih događaja jednostavno nam nije dozvolila da napravimo realno vreme. Verujte mi, te stvari ne mogu da se izmisle, izjavio je.

Uprkos tome što nije ulazio u sitne detalje, sudeći po njegovim rečima, C7 je imala problema sa mehanikom, vrem eje bilo loše, kamere su se kvarile, dolazilo je do grešaka u kalibraciji, a 2016. godine se ča kdogodio i sudar.

Uvek je bilo nešto, a čak i kada su uspeli da postave vreme, marketinško odeljenje nije želelo da ga objavi jer u pitanju nije bio rezultat na koji bi kompanija mogla da bude ponosna.

VIDEO: Posle ovih krugova nikada se više nećete smejati "jugiću"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA