≫ 

Stigao novi BMW X6 i doneo novitet koji do sada nije viđen na drugim automobilima

Ono što se već juče moglo videti jeste da je novi X6 vizuelno evolucija aktuelnog modela, uz logičnu modernizaciju i usklađivanje sa najbližim „rođakom“ u ponudi – modelom X5

  • 14
BMW X6 Foto: BMW

Baziran na istoj platformi kao i X5, novi X6 je za 26 mm duži u odnosu na prethodnika (4935 mm), a produženo je i međuosovinsko rastojanje za 42 mm (na 2975 mm).

Što se tiče pogonskih jedinica, bilo je logično da X6 „nasledi“ sve agregate koje poseduje i X5, što će reći da su u ponudi benzinci xDrive40i i M50i, kao i turbo dizeli xDrive30d i M50d.

Ali jedna od stvari koje će svakako posebno odskakati kod novog modela jeste svetleća prednja rešetka koja će sasvim sigurno skretati pažnju svih na ovaj model.

BMW X6 Foto: BMW

Model M50i pokreće dobro poznati 4,4-litarski V8 twin-turbo koji raspolaže sa 530 konjskih snaga, a prema fabričkim podacima, X6 do 100 km/h stiže za svega 4,3 sekunde, uz maksimalnu brzinu limitiranu na 250 km/h.

S druge strane, dizel verzija M50d poseduje 3,0-litarski redni motor sa čak četiri turbo punjača, ukupne snage 400 „konja“, koji do „stotke“ stiže za 5,2 sekunde uz maksimalnu brzinu takođe limitiranu na 250 km/h.

BMW X6 Foto: BMW

Sistem oslanjanja je isti kao i kod X5, što će reći dvostruka poprečna ramena napred i multilink pozadi, a serijski se isporučuje i dinamička kontrola amortizera (Dynamic Damper Control) dok je adaptivno M Professional oslanjanje u koje spadaju aktivni poprečni stabilizatori i upravljanje na sva četiri točka, deo opcione ponude.

BMW X6 Foto: BMW

Cene još nisu saopštene, ali će biti poznate do kraja leta, budući da će novi BMW X6 svoju zvaničnu premijeru imati na Salonu automobila u Frankfurtu, u septembru ove godine.

(Đorđe Pavićević/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • DARKO 100%

    3. jul 2019 | 14:11

    Ja neznam sto prave takva mocna auta sa tolikom brzinom kad na putevima ima ogranicenja koliko se najvise moze voziti,neki nisu sposobni ni pri manjim brzinama da vesto koriste auto a kamoli takvu zver, neznam samo ko im i dade dozvolu

  • Jedan od ...

    3. jul 2019 | 14:05

    Wau! Pravim finansiski plan kako mogu da dođem do njega, ali nešto mi fali. Od škole i obrazovanja nemam tako reći ništa. Da radim ne umem a i mrzi me. Babina penzija teško da bi tu nešto mogla da pomogne a od oca ne mogu ništa da očekujem jer on misli ako on mora da radi ceo dan da i svi ostali treba da rade a ne da sede i maštaju o lepom životu. Ostaje mi samo da se pakujem i idem na zapad jer čujem da je tamo život kao iz snova. Ja sam se baš nasanjao vreme je da to i doživim. Vidimo se u čitulji.

  • gresks

    3. jul 2019 | 14:59

    M50d motor nije v6 nego redni. Nemojte vredjati ljubitelje mehanike. Hvala pozz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA