≫ 

Najnoviji tajni projekat na kom BMW radi bi mogao da bude epski

Bavarci imaju ozbiljne planove

  • 9
BMW X6 Foto: BMW

BMW je poznat po tome što pravi odlične motore, a posebno se izdvajaju V8 modeli.

Međutim, bavarski proizvođač automobila neće napraviti novi V8 još neko vreme, najverovatnije zbog sve većih ograničenja koja se tiču emisija goriva.

Ali to ne znači da će kompanija u potpunosti napustiti V8.

Zapravo, sudeći po novim glasinama, BMW trneutno radi na V8 motoru koji bi trebalo da bude predstavljen za dve do tri godine.

BMW Serija 8 Foto: BMW

Njegovo kodno ime je S68, i trebalo da predstavlja veliki iskorak naspram S63 verzije koju trenutno koristi M5 sedan - 4.4-litarski V8 sa dva turbopunjača koji može da isporuči 617 konjskih snaga.

Novi S68 će zadržati dva turbopunjača, ali bi trebalo da bude manji i lakši, i trebalo bi da ima neki vid elektrifikacije.

Dodavanje elektrifikacije bi trebalo da pomogne kompaniji da bude u skladu sa novim pravilima o štetnim emisijama.

Očekuje se da će se ovaj motor prvo pojaviti u M5 CS modelu, ali će se kansije sigurno nači i u drugim vozilima jer nema smisla razvijati ga za samo jedan auto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zemun

    26. septembar 2019 | 15:18

    Poješće ih Kinezi..

  • Pecora Nera

    26. septembar 2019 | 17:02

    V8 biturbo bmw Najvece smece od motora

  • Strucnjak

    27. septembar 2019 | 10:05

    Dok su atmosferce doveli do savrsenstva imali su sasvim ok pouzdanost osim V10 iz M5 i M6 modela koji su imali dosta nedostataka. U ovoj eri smanjenja zapremine i ubacivanjem 1,2,3,4 turbine na motor od 2L i izvlacenja preko 300ks. Toliko je osetljiv sistem i sklon najmanjim kvarovima. Znaju to svi ali to se resava preventivnim odrzavanjem i prskupim delovima. Ali sve po dzepu korisnika koji nisu bas odusevljeni takvim sistemom zadnjih par godina. Ali industrija vuce sve u tom pravcu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA