• 2

Stotine nemačkih vozača ostalo je bez dozvole jer su vozili skutere na Oktoberfestu

Preko 250 ljudi u Nemačkoj ostalo je bez vozačke dozvole jer su pijani vozili skutere

  • 2

Skuteri, posebno oni električni, su postali ozbiljan problem u poslednje vreme. Previše su brzi da bi bili voženi po trotoaru sa pešacima, a sa druge strane nisu dovoljno brzi kako bi bili voženi po ulici a da ne predstavljaju opasnost po druge vozače u saobraćaju.

Oni su bukvalno bizarna siva zona jer su dovoljno dobri da se koriste kao prevozno sredstvo, ali za njih ne postoji nikakava adekvatna infrastruktura.

Ipak, čini se da jedan grad ipak zna kako da izađe na kraj sa električnim skuterima koji prave probleme.

U Minhenu su oni klasifikovani kao motorizovana vozila, i to znači da se na njihove vozače odnosi i zakon o vožnji u pijanom stanju.

Nemačko belgijska granica, Nemačka, Belgija, policija

Foto: Tanjug/AP/dpa

A to najbolje znaju posetioci Oktoberfesta koji su mislili da pijani mogu bez ikakvih problema stanu na skuter i odvezu se.

Sudeći po policiji u ovom gradu, 414 osoba je uhapšeno zbog vožnje skutera u pijanom stanju, dok je čak 250 njih ostalo bez vozačke dozvole.

Ovo je strogo pravilo, ali Nemačka je ozbiljno pogođena velikim brojem električnih skutera.

A ovaj potez policije šalje jasnu poruku svakome ko želi da vozi skuter - poštujte zakon ili se spremite da svuda idete pešle.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Ja

    Znam odlično kakve su im kazne,sinoć kada me nije drmnuo slog,2 piva popio,kazna 500 eura umalo mi vozacka nije otišla. Ovo mi je škola za ubuduće.

  • Sibin

    Pricate o skuterima ili trotinetima???!!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima