Marti bi bio ponosan: Kultni automobil ponovo juri "u budućnost", ovoga puta - bez vozača

I dok njegov vozač sedi i uživa u vratolomijama ne dodirujući volan, DeLorean driftuje, juri, izbegava prepreke i pali gume

  • 0
Delorean Printscreen: YouTube/Stanford

Istraživači Univerziteta Stenford uspešno su obavili prepravke na kultnom automobilu DMC DeLorean iz 1981. godine. Reč je o modelu koji je svetsku slavu stekao posle zapažene uloge u filmu "Povratak u budućnost".

Vozilo je testirano na trkačkoj stazi u blizini San Franciska. Brzinski test na "Martikane", kako je automobil nazvan po glavnom liku iz filma Martiju Mekflaju, podrazumevao je izbegavanje brojnih prepreka.

I dok njegov vozač sedi i uživa u vratolomijama ne dodirujući volan, DeLorean driftuje, juri, izbegava prepreke i pali gume. Automobilu uopšte nije bila potrebna pomoć vozača, jer se kretao po putanji koja mu je unapred kompjuterski bila isprogramirana.

"Avanture" ovog DeLoreana mogu biti iskorišćene pri sprečavanja nesreća koje nastaju usled iznenadnih, naglih i opasnih odluka vozača.

Jedno je sigurno, Marti Mekflaj bi defintivno bio ponosan na svog ljubimca!

(Telegraf.rs/N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA