≫ 

Turska predstavlja prvi potpuno domaći auto, uskoro stižu još četiri modela

Za projekat razvoja prvog domaćeg automobila Turska je izdvojila čak tri milijarde dolara

  • 8
Prvi turski auto

Foto: Printscreen/Twitter/@trend_en

Prve fotografije prvog automobila u potpunosti napravljenog u Turskoj osvanule su ovih dana na internetu, u susret zvaničnoj prezentaciji najavljenoj za 27. decembar.

Turska automobilska industrija trenutno radi na razvoju pet različitih modela od kojih će jedan, kako je planirano, pokretati elektromotor.

Javnost u Turskoj sa nestrpljenjem očekuje predstavljanje prototipa prvog turskog automobila, koji bi na tržištu trebalo da se nađe 2022. godine, javlja agencija Anadolija, ističući da su desetine hiljada kupaca već izrazile želju da kupe prvi domaći četvorotočkaš.

Prvi turski auto

Foto: Printscreen/Twitter/@trend_en

Prvi model turskog automobila bi upravo mogao da bude SUV sa električnim pogonom, a do 2030. godine bi trebalo da bude pokrenuta proizvodnja svih pet modela, sa po tri različite verzije za svaki.

Za projekat razvoja prvog domaćeg automobila izdvojeno je čak tri milijarde dolara, izjavio je ranije turski ministar za industriju i tehnologije Faruk Ozlu.

U projektu stvaranja prvog domaćeg turskog automobila zajedničkim snagama učestvuju kompanije Anadolu Grubu, BMC, Kıraca Holding, Turkcell i Zorlu Holding.

Prvi turski auto

Foto: Printscreen/Twitter/@trend_en

(Telegraf.rs/Trend.az)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    26. decembar 2019 | 22:07

    Ех.... Сви нас претекоше - радници у "Застави" су, као и свуда по СФРЈ, имали мото "радио не радио, свира ми радио". И радио, ОДАВНО, одсвирао. Ниакако да га бацимо на отпад...

  • Draksi

    26. decembar 2019 | 22:39

    Imali smo nismo znali šta smo imali!

  • posiden

    26. decembar 2019 | 17:18

    Dobar auto jevtina cena !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA