≫ 

Ovaj Porsche je "istinska zver" koja vozača lepi za sedište brzinom od 360 na sat

"Svaki drugi model koji vozite kasnije nije ni približno dobar kao Porsche"

  • 0
Porsche 919 Hybrid

Printscreen: YouTube/Top Gear

Jedan od najbržih automobila današnjice napravljen je u Nemačkoj. Pored brzine, odlikuje ga velika izdržljivost, pa je i ove sezone favorit u svim trkama na kojima će nastupiti.

Nil Jani nije pilot aviona, niti astronaut koji se priprema za odlazak u svemir. On je vozač nemačkog Porcshe-a, a model 919 Hybrid potpuno je osvojio ovog vozača.

Porsche 919 Hybrid je učestvovao na FIA Svetskom šampionatu u trkama izdržljivosti. Tri puta je osvajao to takmičenje i u tri navrata bio pobednik trke 24 časa Le Mana.

- Brzinski limiti zavise od tela vozača, a ne od automobila. Najbrži trkački automobili mogli bi da idu brže, ali u tome ih sprečava telo i mozak pilota. Porsche 919 Hybrid najbrži je automobil ikada napravljen - objašnjava Jani za CNN.

- Taj automobil je istinska zver. Odlikuje ga neverovatno ubrzanje. Svaki drugi model koji vozite kasnije nije ni približno dobar kao Porsche 919 - rekao je Loterer.

Porsche 919 Hybrid je automobil koji može da se kreće maksimalnom brzinom od 360 kilometara na sat.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Steffen Hansen (@steffrallye) дана

 

Porše je sinonim za brzinu u auto-moto sportu. Na trkama učestvuje od 1950. godine i decenijama važi za jednog od najuspešnijih proizvođača.

Ove sezone će se ljubiteljima trka predstaviti električnim bolid u Formuli E. Sezona će biti drugačija od prethodnih zbog toga što će čak četiri renomirana tima iz Nemačke - Porše, Mercedes, BMW i Audi imati svoje takmičare.

Video: Ako hoćete da vozite prvog Poršea spremite minimum 18 miliona evra

(Telegraf.rs/N.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA