≫ 

Neverovatni Lego Bugatti je već tu, sledeći superautomobil od kockica je...

Danska kompanija je, u okviru Lego Technic serije, u prodaju pustila setove za sklapanje modela automobila Land Rover Defender i Bugatti Chiron

  • 0
Printscreen: YouTube/The Awesomer

Pravljenje automobila od Lego kockica kao vid kreativne igre tradicija je koja se prenosi generacijama i beleži stalan rast popularnosti tokom godina. Uočivši ovaj trend, proizvođači automobila počeli su da angažuju Lego profesionalce da, umesto maketa automobila, u marketinške svrhe prave replike stvarnih modela, u njihovoj punoj veličini.

Kako je tržište pokazalo interesovanje i za ovaj oblik Lego izazova, a kako sa druge strane, prosečan potrošač u okviru svog doma najčešće nije u prilici da smesti repliku omiljenog automobila naslaganog od kockica u njegovoj punoj veličini, nastao je Lego Technic - način da se doživi neuporedivo kompleksnije iskustvo pri sklapanju automobila i drugih mašina, skoro identično kao ono u fabrici.

Printscreen: YouTube/The Awesomer

Iako manjih dimenzija od automobila u njegovoj stvarnoj veličini, ova serija Lego proizvoda nudi mogućnost neuporedivo detaljnijeg pristupa sklapanju auto komponenti, što uključuje čak i grupe delova za diferencijale, transmisiju, oslanjanje.

Do sada, kompanije je u okviru serije Lego Technic u prodaju pustila setove za sklapanje modela automobila Land Rover Defender i Bugatti Chiron.

Kako su se ovi modeli pokazali više nego uspešnim, iz kompanije Lego su odlučili da prošire seriju i to u velikom stilu, potpisivanjem partnerskog sporazuma sa Lamborghinijem.

Iako još nije otkriveno koji će model ovog prestižnog italijanskog proizvođača biti moguće sklapati od kockica, očekuje se da će se Lamborghini u Lego verziji naći u prodaji tokom leta, navodi Car Buzz.

Printscreen: YouTube/The Awesomer

- Lego već decenijama oduševljava čitave generacije svojim jednostavnim, a uz to i izuzetno kompleksnim konstrukcijama. U digitalnoj eri, gde je zabava smeštena iza ekrana, saradnja sa kompanijom Lego pruža mogućnost entuzijastima da dožive realno iskustvo, reprodukujući Lamborghini automobil u svakom njegovom detalju - smatra Katja Basi, šefica marketinga i komunikacija čuvenog italijanskog proizvođača.

- Prateći uspeh prethodnih modela iz serije Technic, za nas je bilo važno da pronađemo novog partnera sa prepoznatljivim dizajnom i očaravajućim tehnološkim rešenjima, što je objedinjeno u Lamborghiniju, pravoj ikoni u svetu automobilizma - istakao je direktor marketinga u Lego Technic-a Nils Henrik Horsted.

(Telegraf.rs/T.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA