• 3

Spram njih je Autokomanda smešna: Ovo su gradovi sa najgorim saobraćajnim špicem na svetu

Godišnje istraživanje najzakrčenijih ulica sveta analizom je obuhvatilo 416 gradova iz 57 država

  • 3

Najgori evropski grad po pitanju gužve u saobraćaju je Moskva sa okolinom, u kojoj vozači provode skoro 60 odsto vremena duže u autu tokom špica nego tokom ostatka dana, dok je po istom merilu na svetu najgori indijski grad Bengalor, u kome put u od posla do kuće traje oko 70 odsto duže nego što bi trebao.

Holandska kompanija koja proizvodi softvere za navigaciju TomTom International objavila je svoje godišnje istraživanje najzakrčenijih ulica sveta. Analiza je obuhvatila 416 gradova iz 57 država.

Sledeći na globalnoj lestvici najzakrčenijih gradova je glavni grad Filipina - Manila (71%), Bogota (68%) i prošlgodišnji "pobednik" Mumbaj (65%).

Iza moskovske oblasti, najlošija situacija u Evropi beleži se u Istanbulu (55%), Kijevu (53%), Bukureštu (52%) i Sankt Peterburgu (49%).

Kako objašnjava Nial Mekarti sa portala Statista, 60 odsto više provedenog vremena u saobraćaju čini 225 dodatnih sati za volanom ili devet dana i devet sati svake godine.

TomTom-ove sisteme za navigaciju koristi preko 600 miliona vozača, sa čijih se uređaja prikupljaju podaci koji su upotrebljeni u analizi.

Prema poslednjim informacijama za 2019. godinu, prosečno vreme provedeno u saobraćaju se tokom špica uvećava za 29 odsto. Takođe, gužve u saobraćaju su se u toku prethodnih desetak godina povećale u 57 odsto gradova obuhvaćenih analizom.

Video: Potpuni kolaps na Novom Beogradu, kilometarske kolone vozila u reci

(Telegraf.rs/Nova ekonomija)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maka

    i crveni kec

  • Eni

    I Paris fali na ovoj listi ,uzasan saobracaj ,plus motociklisti koji voze izmedju automobila ,katastrofa

  • Aaa

    Pazi ga Jugo!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima