• 8

Da li je ovo rešenje za vaš "neposlušni" manuelni menjač? Genijalno rešenje za vozače početnike

Kod ovakvog menjača nema greške

  • 8

Za onoga ko tek planira da položi vozački ispit možda najkomplikovanija stvar jeste - menjač. Neke crtice, brojevi, u svakom automobilu drugačiji raspored...

I dok tako gledaju vozača kako samouvereno pokreće ručku levo-desno-gore-dole već ga hvata trema kako će da se snađe sa ovom spravom kada u automobil sedne komisija za polaganje.

A još ako vam zapadne neki "jugo" ili "kec"... Kad "prebacite" brzinu možete samo da se nadate da ste "uboli" onu koju ste hteli. A to ćete saznati tek kada pritisnete papučicu gasa.

I taj eksperiment može biti neprijatan, posebno ako ste usred saobraćajne gužve, pa počinjete da "cupkate" i zastajete dok ne potrefite brzinu.

Ali, neko je saosećao s ovim mukama i napravio izum koji bi poželeo svako - kad "ubacite" u brzinu, displej na ručki jasno vam pokaže šta ste uradili.

Zato, ako vam je menjač i dalje bolna tačka, a o automatiku možete samo da maštate, možda vam se ovaj patent dopadne.

(M. B.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1978.

    Koji pametnjakovic osmisli da se gleda u rucicu menjaca?! Jos samo i na pedale da stave dugine boje! Gospode Boze na cega spadosmo.

  • ime

    Taj ko nije siguran u koju je ubacio treba da vozi automatik.

  • Marko

    Samo automatik. Ne menjam brzine "since 2002"

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima