≫ 

Posle limuzine, Sony sprema krosover na struju?

Vozilo, čiji se prednji deo nakratko vidi na snimku, izgleda veće i više od Vision-S sedana i ima drugačiju prednju masku

  • 0
Sony Vision S Printscreen: YouTube/Sony

Sony je šokirao je okupljene na Sajmu potrošačke elektronike, početkom januara u Las Vegasu, kada je predstavio prototip potpuno električnog sedana Vision-S. Japanska kompanija ubrzo je precizirala da uglađena električna limuzina nije namenjena serijskoj proizvodnji, već da je napravljena sa namerom da se prikaže najnovije domete Sony-jeve tehnologije.

Bez obzira na to, automobil je izazvao veliku pažnju. Snimak koji je Sony nedavno objavio upućuje na mogućnost da bi nakon modela Vision-S moglo da usledi nešto veće - prototip Vision krosovera. Upravo jedno takvo vozilo se jasno vidi u pozadini Visiona-S na jednom od snimaka.

Sony Vision S Printscreen: YouTube/Sony

Vozilo, čiji se prednji deo nakratko vidi na snimku (oko 41. sekunde), izgleda veće i više od Vision-S sedana i ima drugačiju prednju masku.

Treba napomenuti da, iako Sony očigledno nije prvenstveno proizvođač automobila, ideja da bi mogli da naprave automobil nije potpuno besmislena. Kao prvo, kompanija za elektroniku sigurno ima dovoljno prihoda za podršku takvom poduhvatu. Kao drugo, Vision-S prototip je napravljen u saradnji sa austrijskim Magna Steyr-om, koja godinama po ugovoru pravi automobile za najveće proizvođače.

Na spisku vozila koje je Magna Steyr sklapala su BMW X3 prve generacije, Saab 9-3 kabriolet, BMW Z4 / Toyota Supra Mk V, Mercedes-Benz G klasa / Puch G i možda najintrigantniji od svih, električni Jaguar I-Pace.

Sony Vision-S prikazuje ideju kompanije o tome kako bi mogla da izgleda autonomna električna limuzina budućnosti, koja koristi 33 senzora, uključujući CMOS tehnologiju i ToF kamere, da bi stvorila potpunu sliku okruženja koja olakšava njegove mogućnosti samostalne vožnje. Na komandnoj tabli dominira masivni panoramski digitalni displej, a zvučnici ugrađeni u svako sedište daju impresivno audio iskustvo koje je Sony nazvao "360 Reality Audio", piše CarBuzz.

Sve to izgleda kao nešto što bi Sony mogao da isporučuje velikim proizvođačima automobila, ali da li će gigant elektronike nastaviti da ulazi u automobilski posao?

Verovatno ne, ali nije beznačajno to što je Sony nastavio da razvija Vision-S pripremajući ga za testiranje na putevima. Za sada se o Vision konceptu vozila može samo dodatno nagađati, naročito zato što bi on mogao biti upečatljiv rival novom Teslinom modelu Y.

(Telegrf.rs/V.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA