≫ 

Legenda ponovo juri: Alfina adrenalinska bomba za 500 srećnika sa 100 hiljada evra viška

Ono što su najzagriženiji ljubitelji Alfe čekali godinama, upravo je stiglo! Legendarna italijanska sportska marka predstavila je sportsku limuzinu Giulia sa kultnom oznakom GTA

  • 0
Alfa Romeo Giulia GTA Foto: Alfa Romeo

Bolji poznavaoci već znaju da se iza tog naziva krije Gran Turismo Alleggerita, odnosno GT automobil koji je "olakšan", što će reći da je gotovo na korak od trkačke mašine, sa "dijetom" koja je smanjila masu za 100 kilograma, budući da su "hauba", krov, prednja "krila" i odbojnik, pa i poluosovine, izrađeni od ugljeničnih vlakana.

Alfa Romeo Giulia GTA Foto: Alfa Romeo

Uz to, snaga 2,9-litarskog V6 twin-turbo motora povećana je za 30 "konja", između ostalog, i korišćenjem Akrapovič titanijumskog izduvnog sistema, pa sada iznosi 540 konjskih snaga.

Kako u Alfi navode, ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 3,7 sekundi, dok maksimalna brzina prelazi 310 kilometara na čas.

Alfa Romeo Giulia GTA Foto: Alfa Romeo

Unapređen je i sistem oslanjanja, a povećan i trag točkova napred i pozadi, i to za pozamašnih 50 milimetara. Interesantno je i to da točkovi od 20 inča dolaze sa centralnom navrtkom (maticom), kao što to radi Porsche kod svojih supersportskih modela.

Alfa Romeo Giulia GTA Foto: Alfa Romeo

Ipak, vizuelno je najupečatljiviji aero-paket, inspirisan Formulom 1, koji obezbeđuje značajnu količinu aerodinamičkog pritiska na podlogu. A pored GTA verzije, Alfa Romeo je spremio i još radikalniju GTAm koja stiže bez zadnje klupe, sa tzv. rol-barom, sigurnosnim pojasevima u 6 tačaka i još većim repnim spojlerom.

Alfa Romeo Giulia GTA Foto: Alfa Romeo

Kako je najavljeno, biće proizvedeno svega 500 primeraka GTA i GTAm modela, od kojih bi svaki trebao da košta preko 100.000 evra.

Alfa Romeo Giulia GTA Foto: Alfa Romeo

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA