≫ 

"Osmica" po ugledu na "keca": Ovaj ruski Golf GTI izgleda bolje od nemačkog originala

Mogima se novo osmo izdanje automobila koji je izmislio pojam "hot heč" i nije baš dopalo...

  • 10
Ruski Golf GTI Kolesa.ru Printscreen: Twitter/@Kolesa_Ru

Jedna od istinskih Volkswagenovih legendi - Golf GTI, skrenuo je na sebe veliku pažnju svojim novim izdanjem. Osma generacija, čija je velika premijera bila planirana za otkazani Salon automobila u Ženevi, predstavljena je nedavno na sajtu proizvođača (za sada samo u verziji sa pet vrata) i od tada ne prestaje da "diže prašinu" među ljubiteljima "uličnih trkača" srednje klase.

Mogima se novo izdanje automobila koji je izmislio pojam "hot heč" i nije baš dopalo, pa se na stručnim sajtovima, forumima, kao i na društvenim mrežama povela rasprava o tome da li je "osmica" dostojan naslednik kultnih "zujalica" sa oznakom GTI.

Među njima su se našli i čitaoci popularnog ruskog auto sajta Kolesa.ru, kojima se linije i stil "osmice" GTI nisu baš dopali. Taj sajt je inače poznat po tome što njegovi grafički dizajneri često na osnovu glasina, kao i zvaničnih informacija, daju svoje viđenje novih modela automobila i pre nego što proizvođači zvanično obelodane njihov izgled, pa se često se dogodi i da "pogode".

Takođe, imaju običaj i da sami "prepravljaju" postojeće modele i predlažu svoje viđenje istih, što su upravo uradili I sa novim Golfom GTI.

Pošto se čitacima nije dopao novi GTI, dizajneri su odučili da se vrate 40-ak godina u nazad, do onoga od koga je sve i počelo - Golfa GTI prve generacije. Inspirisani njime, napravili su jedinstven vizuelni spoj dva automobila.

Golf GTI Mk1 Printscreen: YouTube/Carfection

U oči odmah upadaju četiri okrugla fara preuzeta sa "keca", a svoje mesto na prednjoj strani našla su i dva "originalna" horizontalna žmigavca, umesto savremenih koji su integrisani u farove automobila, kao i prepoznatljiva tanka crvena linija sa gornje strane maske.

Na zadnjem delu automobila uočljiva je savremena interpretacija bočnog stakla, zakrivljenog na zadnjem delu po ugledu na prvog Golfa. I zadanja svetlosna grupa mnogo više podseća na originalni GTI nego na njegovo osmo izdanje, s tim što je kao moderan detalj dodata horizontalna led "traka" koja povezuje levo i desno svetlo.

Ruski Golf GTI Kolesa.ru Printscreen: Twitter/@Kolesa_Ru

Sve u svemu, mi bismo rekli da su naše ruske kolege dobro uradile svoj posao. Rekli bismo da njihovo viđenje Golfa "osmice" GTI zaista izgeda kao savršen spoj slavne početaka i savremene nasleđa. Šteta je samo što u Volfsburgu na njega niko, najverovarnije, neće obratiti pažnju.

Da li se i vama dopada "ruska" verzija novog Golfa GTI?

Video: Vozilo koje bi bilo hit na sajmu automobila... garantovano

(Telegraf.rs/MBJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA