• 1

Kako zimske pukotine na putevima "bacaju" automobile u vazduh

U takvoj situaciji ne pomažu ni dobri amortizeri...

  • 1

Iako ove zime baš i nisamo iskusili pravi mraz i preterano niske temperature, u zimskom periodu često se stvaraju oštećenja na putevima sa kojima se vozači suočavaju prvih dana proleća, kada se otopi sneg.

Pod uticajem niskih temperatura tokom dugih zimskih dana i noći dolazi do skupljanja asfalta. Sunčani intervali koji dolaze sa toplim danima dovode do njegovog širenja.

Oštećenja na putevima nastaju zbog toga što voda ulazi u sitne pukotine asfalta i tu ostaje zamrznuta tokom dužeg vremenskog perioda. Led se pod uticajem niskih temperature širi, a onda naglo topi sa dolaskom toplog vremena.

Zbog toga, na putevima ostaju udubljenja i uzvišenja koja mogu biti veoma opasna, naročito kada se velikom brzinom prelazi preko njih.

Snimak prikazuje vožnju oštećenim putem i situacije koje pored oštećenja mogu biti uzrok saobraćajnih nezgoda. U trenutku dok automobili prelazi preko neravnina točkovi gube kontakt sa tlom i vozilo počinje da poskakuje.

Pojedini automobili teže prelaze preko oštećenja, a vozila sa prikolicom i kamioni suočavaju se sa većom opasnošću. Izgleda da vozači ne mogu na vreme da vide neravnine, pa su neki automobili poput oštetili svoje branike usled udarca u tlo, piše Motor1.

Probleme je imao i kamion za čišćenje snega, jer je grtalica udarila u ispupčenje na asfaltu. Jednom pikapu je tokom vožnje ispao teret iz tovarnog prostora vozila.

(Telegraf.rs/N.N.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima